sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 24; kinkunkestävät punahuuletIhanaa rauhallista joulua kaikille!

Olet löytänyt tiesi kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin viimeiseen päivään, viimeiseen luukkuun. Tänään luukku aukeaa kaikissa mukana olleissa blogeissa, löydät listan linkkeineen postauksen lopusta. Päätimme tänä vuonna poiketa perinteestä, digijoulurauhanjuhlistus jäi nyt tauolle ja otimme kaikki yhteiseksi teemaksi "jotain punaista", ihan vaan joulun kunniaksi. Itse odotan mielenkiinnolla millaisia punaisia postauksia päästään näkemään! 

Mun luukusta löytyy vinkkejä kestävän ja kauniin punahuulimeikin tekoon. Kuten mun aikaisemmassa luukussakin mainitsin, mun mielestä punaiset huulet vaan kuuluu jouluun. Ne voi kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, sillä jouluna tulee herkuteltua ja sitä toivoisi huulipunan kestävän kauniina ja leviämättä mahdollisimman pitkään. Tässä siis vinkkejä siihen, ettei tarvitse murehtia onko punaa poskilla tai leuassa ja miten punaisen huulipunan saa huulille kauniisti. 


Vaihe 1

Kestävä ja kaunis huulimeikki alkaa tietysti hyvin hoidetuista huulista. Aloita kuorimalla huulet kevyesti, kaikki kuiva iho pois, jotta huulten pinta on sileä ja pehmeä.


Vaihe 2

Huulet tarvitsevat kosteutusta. Levitä huulille huulivoidetta tai huuliöljyä ja anna sen vaikuttaa sen aikaa, kun teet muun meikin valmiiksi.


Vaihe 3

Rajaa huulet punaisella huultenrajauskynällä. Mitä terävämpi kynä, sitä tarkempi raja. Jos kynä on koostumukseltaan tosi pehmeä, voit laittaa sen hetkeksi pakastimeen, jolloin se hieman kovettuu ja rajaaminen on helpompaa. Jos haluat, voit rajata huulet hieman yli omien rajojen, jolloin saat vähän lisää muhkeutta huuliin (etenkin amorinkaaren kohdalta).


Vaihe 4

Täytä huulet kokonaan rajauskynällä. Näin saat punaisen pohjan huulimeikille ja jos huulipuna lähtee kulumaan, alta löytyy vielä kerros punaista väriä eikä ero ole niin huomattava. Tämä vaihe myös lisää huulimeikin pysyvyyttä.


Vaihe 4

Levitä päälle kerros punaista huulipunaa. Itse käytän nestemäisiä huulipunia, sillä ne pysyvät huomattavasti paremmin kuin perinteiset ja kuivuvat mattaisiksi. Tässä käytin ColourPopin ultra matte lip huulipunaa sävyssä Little Weapon. Anna huulipunan kuivua täysin ennen seuraavaa vaihetta.


Vaihe 5

Levisikö huulipuna yli rajojen? Ei huolta, ota ohuella littanalla siveltimellä hieman peiteainetta ja käy läpi huulten rajat tai ne kohdat, joita haluat korjailla, muista häivyttää peiteaine huolella. Näin saat myös tarkemman rajan huulille ja meikki näyttää viimeistellyltä. Tämän vaiheen voit myös skipata kokonaan, jos se tuntuu turhalta.


Vaihe 6

Tässä tulee ehkä se tärkein vaihe viimeistelyn ja pysyvyyden kannalta. Taputtele huulten pinnalle kevyesti väritöntä irtopuuteria. Irtopuuteri kiinnittää huulimeikin paikoilleen ja vie pois tahmaisuutta, se auttaa huulipunaa pysymään paremmin. Lopuksi voit halutessasi levittää hieman korostuspuuteria amorinkaarelle ja varjostuspuuteria alahuulen alle, jolloin huulet näyttävät pulleammilta. 

Näin on kirkkaat, punaiset kinkun ja pusun kestävät punahuulet valmiit!

Iso kiitos kaikille kalenteria seuranneille. Tässä vielä lista mukana olleista blogeista, kurkkaa ihmeessä myös muiden punaiset luukut!

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...