sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Blogi uudistuu!

Tiedossa on ehkä mun blogihistorian jännin päivä. 

Sain yllättäen tilaisuuden päivittää blogi oman domainin alle yhteistyönä Zonerin kanssa. Ensireaktio oli, että ei, en mä uskalla. Ajatus kuitenkin jäi päähän pyörimään ja kyselinkin mielipiteitä asiaan bloggaajakollegoilta ja tuttavilta. Omaa domainia kannattivat kaikki, joten aloin myös itse lämpeämään ajatukselle, vaikka jännittikin.

Suurin innostus oman domainin hankkimiseen mulle nousi kuitenkin siitä, että samalla olisi mahdollisuus vaihtaa blogin nimi uuteen. The Diary of a Shopaholic on kulkenut mun mukana jo vuodesta 2010, blogin perustamisesta lähtien. Se ei kuitenkaan ole enää vuosiin vastannut millään tavalla blogin sisältöä ja on muutenkin ollut vaan kökkö ja hankala.

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut salaa uudesta nimestä, mutta "pelko" on ollut esteenä, entä jos kaikki lukijat katoaakin? Se riski on toki edelleen olemassa, mutta toivon, että pysytte matkassa mukana muutoksesta huolimatta. Itse yritän tehdä sen teille mahdollisimman helpoksi ja huomaamattomaksi. 


Meikkiholisti nousi mieleeni uutta nimeä miettiessä. Se kuvastaa hyvin minua ja blogin sisältöä. Se on myös epäsuora suomennos tuosta alkuperäisestä nimestä, hieman kun vedin mutkia suoraksi. Se kuulostaa hyvältä. 

Tästä eteenpäin blogini löytyy siis oman domainin alta, kiitos siitä kuuluu Zonerille. Asiointi heidän kanssaan sujui nopeasti ja vaivattomasti ja ohjeet muutokseen oli hyvin selkeät. Jopa minä osasin kuvallisten ohjeiden avulla tehdä muuton, niin helppoa se oli. Alta löydät uuden verkkotunnukseni, jonka voit päivittää suoraan lukulistallesi. Uudelleenohjaus on myös käytössä, joten vanhallakin osoitteella löydät vielä perille. Muutos tulee voimaan tämän päivän aikana.
OMA VERKKOTUNNUS ZONERILTA

Verkkotunnus saatu yhteistyönä Zonerilta.

Mun kokemuksen perusteella voin hyvillä mielin suositella oman domainin hankkimista Zonerilta. Jos kiinnostut asiasta tai olet jo miettinyt omaa domainia jonkun aikaa, käy ihmeessä kurkkaamassa täällä onko sun toivoma domain vielä vapaana. Minä kokeilin tuon haun kautta myös paria vaihtoehtoa, kunnes päädyin Meikkiholistiin, joka ilokseni oli vapaana. Kun olet tarkistanut verkkotunnuksesi saatavuuden, voit varata sen Zonerilta rekisteröimällä sen itsellesi.

Jos olet vasta aloittelemassa bloggaamista tai harkitset blogin perustamista, suosittelen lukemaan tämän postauksen, jossa kerrotaan miten blogi luodaan blogger pohjalle, vinkkejä blogin aloittamiseen ja nimeämiseen ja myös oman verkkotunnuksen hyödyistä. Postauksesta löydät kuvalliset ohjeet blogin perustamiseen blogger pohjalle, niiden avulla kuka tahansa pääsee alkuun.

Kun olet luonut oman blogisi, käy kurkkaamassa täältä Mariannan vinkit blogin aloittamiseen. Postaukseen on listattu hyviä ideoita, joilla pääset alkuun bloggaamisessa ja myös vinkkejä jo olemassa oleville blogeille ja bloggaajille. Postauksesta sain minäkin vähän uutta näkökulmaa, yhdeksän vuoden bloggaamisen jälkeenkin.

Mitä mieltä olette uudesta bloginimestäni? :)

Love, Mari

20 kommenttia:

 1. Oma domain on jotain, mitä mä oon miettinyt jo varmaan vuoden päivät. Vielä en oo kuitenkaan uskaltautunut siihen, vaikka eihän siinä nyt sinänsä mitään "uskaltamista" taida ollakaan :D Meikkiholisti on nimenä erittäin hyvä, kuvaa hyvin sua ja sun blogia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa jännitin vuosia tätä muutosta, mutta kävikin lopulta paljon kivuttomammin kuin olin kuvitellut :D.

   Poista
 2. Menee varmaan hetki tottuessa uuteen nimeen, mutta tykkään siitä kyllä kovasti :) Itse en ole oikeastaan aikaisemmin omaa domainia pohtinut, mutta ehkä pistän sen kuitenkin vielä harkintaan.. :) Niin ja nimen muuttamistahan mäkin olen jo pitkään pohtinut, mutta en ole keksinyt nykyistä parempaakaan xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulla kanssa menee aikaa oppia uusi nimi luontevasti, mutta mielestäni tää on nyt parempi :D. Sun nimi on mun mielestä tosi hyvä ja helppo muistaa! :)

   Poista
 3. Mahtavaa! Tuo nimi on ihan täydellinen sun blogille, ja niin kivaa, että sullakin on nyt oma domain <3 Tuo banneri on myös todella nätti :)

  Hauskasti meillä molemmilla osui tälle päivälle blogipäivityksiä :D Mä olin omaa nimenvaihtoa pohtinut jo edellisestä blogimuutosta saakka, mutta se sun aloittama keskustelu laittoi vähän lisää pökkyä pesään. Kiitos siis siitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, kiitos paljon, ihana kuulla :). Ja olipa tosiaan hauska yhteensattuma, sunnuntai on vissiin hyvä päivä muutoksille :D

   Poista
 4. Mullahan on oma domain ollut maksettuna Wordpressiin jo kohta neljä vuotta, en vaan saa aikaiseksi siirrettyä blogia sille alustalle takaisin, joka se on ollut pitkäaikainen haaveeni. :D Josko tänä vuonna ottaisi projektiksi. :D Ja uusi nimi on tosi hyvä, hetken aikaa kelasin kenes blogiin mä tulen, mut sit muistin. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Ehkäpä tämä on nyt sitten se vuosi kun sun projekti kanssa etenee :D. Mä oon kanssa mietitnyt tuota Wordpressia alustana, mutta ei nyt liikaa yhdelle kerralle.

   Poista
 5. Hetken aika jo ihmettelin... :)

  Bloggerin lukemistoon ilmestyi iso liuta postauksiasi, kaiketi tämän nimenvaihdon takia. Kun aikansa kelailee alaspäin, niin sitten vasta näkyy postauksia muiltakin bloggareilta.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onpas jännää jos vanhat postaukset on nousseet esiin. Hmm. Varmasti liittyy tähän nimen ja osoitteen vaihdokseen.

   Kiitos ja kivaa sunnuntaita myös sulle! :)

   Poista
 6. Nimi iskee nykyään paremmin kyllä aiheeseen :) Jatkan ehdottomasti seuraamista bloglovinissa

  VastaaPoista
 7. Todella hyvä nimi ja oma domain on aina oma. Itsellänikin on tulossa oma domain juuri Zonerin kautta. Mielenkiinnolla odotan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mä oon kyllä nyt tosi tyytyväinen tähän päätökseen, vaikka jännittikin aluksi. Tuo on totta, oma on aina oma :).

   Poista
 8. Hyvä nimimuutos! Mulle oli ainakin helppo omaksua ja kuvastaa hyvin sua ja sun blogia. Hyvin toimii uudelleenohjauskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, kiitos! :) Kaikki muutokseen liittyvä tuntui menevän aika vaivatta ja olin yllättynyt miten hyvin kaikki ohjaukset toimii.

   Poista
 9. Oma domain on aina kiva, itsekin ostin oman domainin jo heti bloggaamisen alussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vähän ihmetyttää miksi odotin näinkin kauan, mutta parempi nyt kun ei ollenkaan :D.

   Poista
 10. Mahtavaa että päädyit Zoneriin, eikö ollutkin kätevä! On ollut kiva huomata että oot pistänyt kuosiin kaiken muutokseen liittyvän ja toivotaan ettei tosiaan vaikuta negatiivisesti liikenteeseen. Meikkiholistin fani ilmoittautuu!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, super helppo ja vaivaton muutos :). Kaikki meni vähän kuin itsestään, ehkä 5min meni koko hommaan. Kiitos kun pysyt matkassa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...