sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Sikinsokin sunnuntai // Kesälukemista

Heipparallaa kaikki te siellä ruudun toisella puolella! Tänään alkaakin taas uusi postaus "sarja" blogissani, nimeltänsä sikinsokin sunnuntai. Kyllä vaan, eli siis tarkoituksena on jakaa teille asioita, jotka eivät liity millään tavalla kauneuteen (tai ehkä liittyykin). Aihe on vapaa ja vaihteleva, sikinsokin sunnuntaisin tullaan näkemään mm. ohjeita kesäherkkuihin, leffasuosituksia, DIY juttuja, hääjuttuja ja mitä mieleeni juolahtaakaan. Jatkan sarjaa ainakin nyt kesän ajan ja katsotaan sitten miltä jatko tuntuu. Blogini on siis edelleen pääsääntöisesti ja enimmäkseen kauneusblogi, mutta ajattelin, että olisi hauskaa kirjoittaa välillä muistakin itseäni kiinnostavista asioista. Jos taas haluat lukea pelkkiä kauneusjuttuja on se helppoa, skippaa sunnuntait ;).


Ensimmäisenä sikinsokin sunnuntaina halusin jakaa teille hieman vinkkejä hyvistä kirjoista kesälukemiseksi. Esimerkkinä tässä on nyt neljä eri tyylistä kirjaa, joista ainakin joku varmasti miellyttää monia. Joku voisi ajatella, että plaah kirjoja, mutta mikään ei ole kesällä niin ihanaa kuin lötköttää ulkona viltin päällä, nauttia auringosta ja lukea hyvää kirjaa nauttien samalla kylmää juomaa ja vaikka mansikoita. Todella rentouttavaa ja tämä puuha kyllä nollaa aivot kunnolla.Kotimaisen hömpän ystäville suosittelen Kira Poutasen 'Rakkautta..' -kirjasarjaa. Sarjassa on neljä osaa, tämä rakkautta au lait on niistä ensimmäinen. Kyseessä on todellinen hömppäsarja ja niin koukuttava. Tämän kun aloittaa ei sitä malta laskea käsistään ennen kuin se loppuu aivan liian aikaisin. Kirjan päähenkilön sattumuksia on hulvatonta lukea ja näihin on todella helppoa eläytyä mukaan. 
Himoshoppaajan päiväkirjoista pitäville suosittelen myös muita Sophie Kinsellan kirjoja. Nämä ovat vähän saman tyylisiä kuin nuo Poutasen kirjat, hyväntuulisia ja letkeitä. Tarinat ovat mukaansatempaavia ja hyvin kirjoitettuja. Juuri sopivia kesälukemiseksi, sillä ne eivät ole liian raskaita, nämä ovat sellaisia 'aivot narikkaan' kirjoja. Omia Kinsellan suosikkejani ovat tämä Kevytkenkäinen kummitus, Varsinainen talousihme ja Salaisuuksia ilmassa.
Draaman ja koskettavan tarinan ystäville suosittelen Khaled Hosseinin kirjoja. Ensimmäinen Hosseinin kirja, Leijapoika, oli valtava menestys ja siitä on tehty myös elokuva. Oma suosikkini, Tuhat loistavaa aurinkoa, on uskomattoman koskettava ja surullinen tarina ihmiskohtaloista Afganistanissa. Kirjaa ei vaan voi laskea käsistään, se imee mukaansa ja tuo todella tunteet pintaan. Tämä uusin teos, Ja vuoret kaikuivat, on seuraavana omalla lukulistallani, joten siitä en osaa sanoa vielä mitään muuta kuin, että se on varmasti yhtä loistava kuin edeltäjänsäkin.
Vampyyritarinoiden faneille löytyy omista suosikeistani Twilight -sarja. Twilight elokuvat ovat varmasti monelle tuttuja, mutta kirjat ovat mielestäni vielä elokuviakin parempia. Sarjan ensimmäinen kirja on Houkutus, josta kannattaa siis aloittaa. Kirjat ovat ennenkaikkea rakkausromaaneja ja minuun nämä kyllä uppoaa loistavasti. Pokkarikokoisina nämä kulkee helposti mukana myös matkoilla ja itse olenkin Houkutuksen lukenut yhden lennon aikana. Vampyyrikirjasarjoja on  todella paljon nykyään, niitä kun jokunen vuosi sitten tuli joka suunnalta, mutta Twilightit ovat kyllä suosikkejani niistä kaikista. 

Oletko jo lukenut jonkun näistä? Miltä sikinsokin sunnuntai kuulostaa?

Love, M

7 kommenttia:

 1. Tämähän on kiva idea! Etenkin kirjasuositukset ovat tervetulleita, ja otinkin jo kopin vinkeistäsi. Hömppä uppoaa kesäaikaan takuuvarmasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla! Hömppäkirjat on kyllä ihan parasta kesälukemista, aivot narikkaan ja rannalle. :)

   Poista
 2. Hyvä idea! Ja kiva kuulla, millaisista kirjoista pidät. Mä olen niin hidas lukemaan, että olen päättänyt lukea vaan sellaisia kirjoja, jotka jotenkin hyödyttää mua muissa osa-alueissa, esim. lastenkasvatuksessa. Joskus oli sellainen "villitys", että pitää lukea klassikoita - mulla onkin varmaan kaikissa Dostojevskin tiiliskiviromaaneissa, mitä meillä on kirjahyllyssä, kirjanmerkki jäänyt sinne 100. sivun paikkeille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luen hyvin harvoin, mutta näin kesäaikaan sitä aina innostuu ja silloin kaipaan jotain nopeasti luettavaa :). Mitkään liian raskaat tiiliskivet ei siis mun kirjahyllyyni löydä, vaikka varmasti olisivat lukemisen arvoisia :D.

   Poista
 3. Tapauksessa twilight tykkään enemmän kirjoista ja melkein koko sarja löytyykin hyllystä. Tuo Ja vuoret kaikuivat voisi olla minun makuuni, täytyy lukee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kyllä tykkään myös Twilight elokuvista, mutta kyllä noissa kirjoissa on niin paljon enemmän mitä leffoista puuttuu :). Oma kokoelmani on yhtä vailla, nyyh!

   Poista
 4. Mukava idea! Ja kiitos kirja vinkeistä. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...