perjantai 21. elokuuta 2015

Home spa day // Jalkahoito kotisohvalla

Ihana aurinkoinen perjantai, lyhyt työpäivä takana ja edessä viikonloppu. Voiko olla parempaa! Tässä jäätelöä parvekkeella nautiskellen halusin samalla tulla jakamaan teille omat jalkojen hemmotteluohjeet koti kylpylään. Omat jalkani ovat todella helposti kuivuvat, etenkin kantapäät ovat helposti karheat ja jopa halkeilevat, ellen hoida niitä säännöllisesti. Valitettavasti laiska kun olen, se usein jää, mutta näin kesäaikaan on kiva pitää jalatkin pehmeinä ja kauniina, niin kehtaa niitä sandaalejakin käyttää! Useimmiten vain rasvaan jalkoja, mutta jos haluan oikein hemmotella itseäni tai jalat ovat todella väsyneet tai turvonneet pitkän päivän tai kävelyn jäljiltä valmistan itselleni rentouttavan jalkakylvyn, johon ei tarvita mitään erillisia jalkakylpykoneita tai muita härpäkkeitä.


Jalkakylpyä varten tarvitsen ensinnäkin isohkon pesuvadin, jonka täytät kuumalla vedellä. Tarvitset myös pyyhkeen, jalkaraspin, kylpysuolaa, kuorinta-ainetta ja jalkarasvaa. Kun olet täyttänyt pesuvadin kuumalla vedellä, annostele joukkoon kylpysuola pakkauksen ohjeen mukaan.


Kylvetä jalkojasi vedessä kunnes ne pehmenevät tai kunnes vesi haalistuu, itse liotan jalkoja noin 15 minuuttia. Mulla on käytössä laventelin tuoksuinen kylpysuola, joka todella rentouttaa jalkoja hyvin. (Älkää välittäkö hienoista rusketusrajoistani, onpahan sentään jotain mistä näyttää, että paistoi täälläkin! Myös varpaankynsien lakkaukset olisi voinut vaihtaa tässä kohtaa, mutta viikonloppuna sitten). 

Kun olet kylvettänyt jalkoja tarpeeksi kauan, kuivaa ne kevyesti pyyhkeeseen ja ala raspaamaan kuivia kohtia. Pehmennyt ihosolukko irtoaa raspin avulla hyvin ja jäljelle jää vain sitä "elävää" pehmeää ihoa. 


Raspauksen jälkeen on kuorinnan aika. Levitä kuorinta-ainetta koko jaloille, painottaen niitä kuivia alueita ja hiero sitä huolella ajan kanssa. Mitä enemmän jaksaa hieroa, sen parempi lopputulos on. Huuhtele jalat lopulta kevyesti vedellä ja kuivaa pyyhkeeseen. (Kuorinta-aineen saa helposti tehtyä itsekin sekoittamalla esimerkiksi sokerikiteitä/kahvinpuruja ja öljyä). 

Viimeinen vaihe on jalkojen rasvaus. Valitse rasva, joka vastaa tarpeitasi, esim. virkistää/kosteuttaa. Itselläni käytössä tällä hetkellä Dermosilin Carbamide foot cream, joka on aivan loistotuote kuiville kantapäille! Jos jalkani ovat väsyneet ja kaipaavat virkistystä käytän sitä livboxissa tullutta Lumenen  vihreää jalkavoidetta. 

Lakkaa lopuksi varpaankynnet lempi kynsilakallasi ja nauti pehmeistä ja virkistyneistä jaloista!

Love, Mari

2 kommenttia:

  1. Tämä olikin hyvä muistuke, että pitää ostoslistalle laittaa vihdoin ja viimein tuo vati, että saisi joskus jalkojansa uiteltua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Tuo on jotain niin rentouttavaa puuhaa :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...