perjantai 1. tammikuuta 2021

20 kysymystä

Oikein ihanaa uutta vuotta 2021 kaikille! Vuosi sitten en olisi ikinä osannut kuvitella millainen tulevasta vuodesta on tulossa. 2020 yllätti meidät kaikki hyvässä ja huonossa. Uskon, että viime vuosi opetti meille kaikille jotakin ja vaikka vuosi oli raskas, toivottavasti se myös antoi jotain positiivista jokaisen matkaan. Nyt en edes yritä arvailla mitä alkava vuosi tuo tullessaan, yritetään vaan parhaamme mukaan nauttia eteen tulevista päivistä ja tehdä asioita, jotka tekee meidät onnelliseksi!

Tänään aloitetaan uusi blogivuosi haasteella;

Nonnulan Jonna haastoi minut vastaamaan kahteenkymmeneen kysymykseen itsestäni. Näitä haasteita on aina hauska tehdä ja myös lukea mitä muut näihin vastailevat, joten tottakai tartuin haasteeseen! Vastaa sinäkin kysymyksiin kommenttiboksissa tai nappaa kysely omaan blogiisi ja jätä mulle linkki niin käyn lukemassa myös teidän vastauksia :).


MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ TÖITÄ OLET ENNEN TEHNYT?

Olen ammatiltani lastenhoitaja ja työskentelen yksityisessä päiväkodissa. Viimeisen vuoden olen ollut äitiyslomalla ja hoitovapaalla, mutta viikon päästä olen palaamassa taas työelämään. Ensimmäiseltä ammatiltani olen tarjoilija ja ennen lastenhoitajaksi ryhtymistä työskentelin mm. Subwaylla. Olen tehnyt töitä myös mm. nappikaupassa, erilaisissa tapahtumissa tarjoilutehtävissä ja grillillä.

MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?

Minulta löytyy hotelli- ja ravintola-alan kaksoistutkinto (yo + tarjoilija), sekä lapsi- ja perhetyön perustutkinto (lastenohjaaja).

MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?

Vapaa aikaa vietän pääasiassa perheeni kanssa touhuten ja rentoutuen. Kosmetiikka ja meikit on edelleen rakas harrastus, vaikka aika sen parissa on lapsen myötä ollut paljon vähäisempää. 


MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?

En juurikaan katso perinteistä televisiota, mutta suoratoistopalvelut on kovassa käytössä. Netflixistä tulee katsottua milloin mitäkin sarjoja, viimeisin suosikki on Virgin River, johon kuumeisesti odotan jo jatkoa. Kestosuosikkeja on Outlander ja When calls the heart. Disney+ palvelusta olen innostunut katsomaan Disney leffoja, sekä vanhoja suosikkeja.

MISTÄ INPIROIDUT?

Suurin inspiraation lähde elämässä ylipäätään tällä hetkellä on pieni tyttäreni. Kosmetiikassa inspiroi värit, upeat meikki-ideat, joita haluaa itsekin kokeilla ja uudet mielenkiintoiset tuotteet. Loppuvuoden aikana innostuin myös lastenvaatteiden ompelusta ja uusien kankaiden hypistely ja ideoiden etsiminen on ollut inspiroivaa puuhaa.

MILLAINEN ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?

Sellainen, jossa on mukavat työkaverit, joiden kanssa jakaa iso osa päivästä. Rauhaa ja tilaa työntekoon ja lämmin yhteisöllinen olotila. Sellainen, jossa omaa työpanosta arvostetaan ja siitä saa kiitosta, kannustava työilmapiiri, kiireettömyys.

MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?

Tuntuu aika "tylsältä" huomata, että mulla ei itseasiassa ole enää kovin paljoa tavoitteita, nyt vaan eletään elämää. Perhe on mulle ollut aina se ykköstavoite ja lapsen myötä se on täyttynyt. Vakityöpaikka on odottamassa ja kaikki on muutenkin mallillaan. Ehkäpä tavoitteeksi voisin laittaa muuton, haaveilen uudesta kodista toiselta puolelta kaupunkia.


MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?

Nautin perheeni kanssa vietetystä ajasta, kun vaan ollaan ja pelaillaan lautapelejä, katsellaan sarjoja ja tytön kanssa telmitään ja halaillaan. Nautin meikkaamisesta ja ihan vaan meikkien katselusta ja hypistelystä. Nautin ystävien tapaamisesta, kun käydään vaikka lounaalla tai istuskellaan jonkun kotona vaihtamassa kuulumisia. Nautin vauvatreffeistä. Nautin hyvästä ruuasta ja kun on aikaa kokata. Nautin ompelusta ja käsitöistä.

MISSÄ OLET HYVÄ?

Olen hyvä äiti, vaimo, ystävä ja tytär. Olen hyvä työssäni. Olen hyvä piirtämään mallista. Olen hyvä shoppailemaan ja herkuttelemaan. Olen myös ihan hyvä meikkaamaan.

MITÄ KIELIÄ PUHUT?

Suomen lisäksi puhun sujuvasti englantia, sekä jonkin verran espanjaa.

MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?

Tavattiin netissä, tutustuttiin ja juteltiin. Ekaa kertaa livenä tavattiin leffassa.

MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?

Apua, en keksi tähän mitään! Teen kaikkea mitä haluan olin sitten yksin tai en. 


VIIMEISIN OSTOKSESI?

Ostin tyttärelle ensimmäisen tyynynsä Finlaysonin alennusmyynnistä. Jos ei ruokaostoksia lasketa nyt mukaan.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?

Suurin haasteeni on saada aika riittämään kaikelle, mitä haluaisin tehdä. Blogi on jäänyt kovin vähälle huomiolle viime vuoden aikana ihan vaan ajanpuutteen vuoksi. Kun lapsi nukkuu päiväunia, pitää valita katsonko hetken sarjaa, teenkö blogihommia, ompelenko vai teenkö jotain kotitöitä.

MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?

Tällä hetkellä seuraan valitettavan vähän yhtään mitään, mutta toivon tähänkin tulevan taas muutosta uuden vuoden myötä. Seuraan pääasiassa kosmetiikkablogeja ja instatilejä,  etenkin Instagramin stooreja katson paljon. Instassa uutena kiinnostuksena myös ompeluaiheiset tilit ja kangaskaupat. Youtuben puolella kosmetiikan lisäksi mielenkiinnon kohteena on asmr videot, joita tulee nykyään katsottua jopa kosmetiikkaa useammin, sillä koen ne ihanaksi tavaksi rentoutua.

MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Suurin unelmani täyttyi 3.12.2019, sitä ei mikään tule koskaan ylittämään. Tällä hetkellä haaveena olisi uusi koti.

JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?

Kosmetiikkakaupan myyjä voisi olla kiinnostava tällä hetkellä, kun vapaa-ajalla ei aika riitä niin voisi olla kiva olla kosmen parissa töissä. Myös muut sosiaalialan työt koen kiinnostavina.

ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?

Helppo, tyttäreni syntymä. Sitä hetkeä ei voi sanoin kuvailla, se oli jotain käsittämätöntä ja upeaa. 

MITÄ PELKÄÄT?

Hämähäkkejä, ampiaisia, käärmeitä. 

MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?

Katselen vähän youtubea ja sitten ajattelin uuden vuoden kunniaksi leikkiä uusilla meikeillä, ennen kun on aika tehdä ruokaa.
3 kommenttia:

  1. Nappaankin tämän myös itselleni vastailtavaksi :D

    VastaaPoista
  2. Itsekään en katsele telkkaria ollenkaan. Voisin itsekin napata tämän itselleni.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kiva postaus! Täytyy itsekin tehdä tämä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...