torstai 3. tammikuuta 2019

Vuoden eka declutter

Vuoden eka declutter postaus on täällä! Mä tykkään tehdä näitä aika muutamia kertoja vuodessa, samalla kun teen meikkikokoelmaani isompaa siivousta ja karsintaa. Mä karsin mun meikkejä tosi usein, mutta ihan parista tuotteesta en lähde postausta kirjoittelemaan. Nyt kertyi tosiaan isompi kasa pois lähtevää tavaraa, näistä saa hyvin jo jutunkin aikaan. Declutter on siis tavaroiden karsimista ja mun tapauksessa meikkien karsimista. Käyn läpi kokoelmaani ja pistän kiertoon sellaiset tuotteet, joita en enää käytä tai jotka ei vaan innosta. 


Luomiväripaletit on mun suuri heikkous, niitä on aina tosi vaikea karsia. Tällä kertaa sain kuitenkin aika ison kasan paletteja mun poistopinoon ja oon tosi ylpeä tästä. Mukana on isompia ja pienempiä paletteja, marketti- ja high end kosmetiikkaa. Eniten kirpaisi tuosta Kat Von D paletista luopuminen, mutta en vaan koskaan tartu siihen, sen on aika päästä parempaan kotiin. Samoin tarten Swamp Queen paletista luopuminen tuntuu aika vaikealta, mutta sillekään ei käyttökertoja mun varastossa kerry.


Kiertoon lähti myös muutama kasvopaletti. Näistä löytyy contouria ja highlightereita, sekä poskipunia. Missään ei ole mitään vikaa, näistä kaikista olen tykännyt, mutta en vaan ehdi käyttämään. Smashboxin highlighter triosta en meinannut luopua, mutta en vaan tarvitse sitä ja pidin kuitenkin sen toisen paletin, sävyssä Pearl.


Oon aika ylpeä siitä, miten hyvin sain karsittua näitä ColourPop super shock shadow luomivärejä. Näitä mulle on kertynyt ihan valtavasti eivätkä nämäkään säily ikuisuuksia, joten näiden on aika etsiä uusi koti kun vielä ovat hyvässä kunnossa. 


Iso kasa huulituotteita lähti myös eteenpäin, tavalla tai toisella. Mukana on nestemäisiä huulipunia ja niitä perinteisiä, useammalta eri merkiltä. Huulipunia karsin tosi usein, sillä ne eivät säily hyvänä niin kauaa kuin monet muut meikit. Etenkin nestemäiset huulipunat menee huonoksi harmillisen nopeasti.


Lopuksi vielä pari random meikkiä. Kaksi contourpuikkoa, highlighterpuikko, sateenkaarihighlighter ja pari poskipunaa. Tuo Fentyn puikko on väärän sävyinen mulle, aivan liian viileä, näyttää vaan mudalta mun kasvoilla. MACin puikko taas on sävyltään aivan liian lämmin :D. 

Kuinka usein sinä karsit tavaraa (meikkejä tai muuta)? :)

Love, Mari

*Osa tuotteista saatu pr näytteenä

24 kommenttia:

 1. Olen nyt huomannut että pitäisi karsia hieman, mutta en meinaa raaskia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se siinä onkin aina haasteena, ei vaan millään raaskisi :D

   Poista
 2. Toivottavasti moni pääsi vielä käyttöön! :) Mulla on meikkien ja ihonhoitotuotteiden kanssa nykyään niin, että loppuneet ja pilaantuneet päätyy roskiin. Määrällisesti meikkejä ei ole mulla paljon. Haluan käyttää kaikki loppuun rauhallisista syistä ja ennen kaikkea ympäristöä ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, lähes kaikki tuotteet löysivät uuden kodin :). Todella harvoin joudun roskiin heittämään, korkeintaan jotain huulipunia silloin tällöin.

   Poista
 3. Onpa paljon tavaraa! En osaisi kierrättää muita kuin puuterituotteita, mistä syystä heitän aina vaan aikalailla roskiin kaiken kun alkaa ne M-merkinnät tulemaan vastaan. Tietysti en itse tilaa tai saa tuotteita mistään näin suuria määriä, niin koitan hankkia aina järkevissä määrin ja pitäytyä vähässä :) Ihania tuotteita tässäkin, mutta sitten kaikkea ei vain "voi saada" meiningillä, vaan kyllä ne meikitkin vanhenevat. Hyvä jos sulla löytyy näille joku ottaja lähipiiristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyrin kierrättämään tavaraa hyvin ennen kuin ehtii mennä vanhaksi. Eniten nimenomaan niitä puuterisia, mutta joskus löytyy myös jotain mitä oon vaan kokeillut/swatchannut ja on aika uutta, sellaisia annan kavereille jne.

   Poista
 4. Oi mitä ihanuuksia karsit pois! Ymmärrän kyllä hyvin, että joskus niistä kivoistakin tuotteista on luovuttava, kun niille ei löydy enää käyttöä ja tuohan karsiminen aina kivasti lisää tilaa kaappeihin :) Mun pitäisi tehdä myös pieni inventaario omiin laatikoihin, sillä nyt viime aikoina on tullut saatua niin paljon kosmetiikkaa, joista osaa en halua itselläni pitää. "Turhia" meikkejä mulla ei taida mitenkään kauheasti olla, mutta kaikkia avaamattomia ihon- ja vartalonhoitotuotteita kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just toi kun kaikkea ei vaan voi pitää ja nyt kun sai taas karsittua, niin jäljelle jääneet tuntuu paljon "läheisemmiltä" ja tärkeiltä :D. Kosmetiikkaa kertyy hurjia määriä ihan melkeen vahingossa.

   Poista
 5. Muutaman kuukauden välein tulee karsittua, meikkejä mulla ei onneksi ihan kamalasti kuitenkaan ole ja niissä pyrin pitämään jotain rajaa, mut ihonhoitotuotteet on sitten itselle hankalampi alue. Tuoksujen kanssa on helppo, koska koitan pitää aina reilusti alle 100 kokoelmaa ja luovutan kaikki mitkä eivät ole itselle suuria suosikkeja kavereille ja sukulaisille, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan tai niillä ei ole itselleni mitään tunnearvoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen karsintaa myös aika usein, harvoin tulee kerralla näin isoa satsia. Mulla on kanssa tosi paljon avaamatonta ihonhoitoa laatikot pullollaan ja niitäkin karsin aina välillä tai jos joku tuttu tarvitsee jotain saa tulla kaivelemaan :D.

   Poista
 6. Mä yritän tehdä aina pikkuhiljaa karsintaa, pitäisi kyllä omatkin paletit käydä lävitse, koska niitä mullekin turhan paljon ehtinyt kertyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä helposti kertyy, etenkin jos sattuu bloggaamaan kosmetiikasta :D.

   Poista
 7. En yhtään ihmettele, että noists paleteista luopuminen kirpaisi! Itsehän en ole yhdestäkään paletista halunnut luopua. Toki ei mulla noin mahtavaa kokoelmaa edes ole kuten sulla! Just annoin ystävälleni meikkejä mitkä pyörivät vain laatikoissa turhan panttina, mutta pitäisi ehdottomasti tehdä vieläki jokin suursiivous meikeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kanssa ollut tähän asti tosi vaikea luopua paleteista, mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni, nuo kun ansaitsee tulla käytetyksi :D.

   Poista
 8. Oi oi miten paljon meikkejä sulla lähti kiertoon. Tuntuisi itsestä ainakin aivan kamalalta luopua omista ihanuuksista, mutta ymmärrän että jos nurkat alkaa pursuilla niin pakko sitä luopumista on tehdä. Mulla ei onneksi ole vielä niin paljon tavaraa, että tarvisi ihan rankalla kädellä luopua, mutta aina välillä heitän kyllä vanhentuneita pois ja pyrin käyttämään tuotteet aina vanhimmasta alkaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa lähti tosiaan aika paljon tavaraa kiertoon, mutta tulipahan tilaa uusille ihanuuksille :D. Jos joku ei vaan inspiroi enää, en halua pitää turhaan kokoelmassa.

   Poista
 9. "Declutter" on ehkä mun lempparisana kauneusalustoilla, heti tulee klikattua postauksiin/videoihin joista se löytyy :D Musta on erittäin fiksua kierrättää tuotteita joita ei vaan käytä, vanhoja ei tietty kannata muuten vaan säästellä ja uusille varmasti löytyy joku joka saa niistä enemmän iloa. Vaikka tää karsimishysteria tuntuu joillakin menevän vähän ylikin (karsitaan vaan karsimisen vuoksi), on se oikeasti fiksua miettiä mitä tarvitsee ja mitä ei. Kummasti osaa sen jälkeen arvostaa enemmän jo omistamiaan asioita, kun joukossa ei ole sellaisia mistä ei välitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu :D. Declutter videot on niin koukuttavia! Oon yrittänyt miettiä sille sopivaa suomennosta, mutta mikään sana ei kuulosta yhtä hyvältä :D. Oon ihan samaa mieltä, mieluummin annan käyttökelpoista tavaraa eteenpäin kuin pidän tyhjänpanttina laatikossa, josta lopulta joutuu heittämään roskiin kun vanhenee.

   Poista
 10. Haluaisin karsia aika paljon ja armotta. Viime vuonna luovuin tosi isosta läjästä meikkejä ja tuoksuja, nyt on tarkoitus jatkaa samaan tahtiin. Kun ei käytä niin ei käytä. Ja olen oppinut vähitellen olemaan ostamatta ja kuten Petranella ylempänä sanoikin, opettelemaan arvostamaan sitä mitä minulla on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä, se ei koskaan ole helppoa :). Ainakaan jos on sattunut kiintymään kosmetiikkaan, kuten minä :D. Jäljelle jäävät tuotteet saa kyllä ihan uudella tavalla huomiota ja arvostusta <3

   Poista
 11. Mulla ei taida edes olla niin paljoa meikkejä että niitä voisin hävittää :D vaatteita olen karsinut n. kerran vuodessa, mutta nyt ei varmaan pahemmin tule niitäkään karsittua koska alkoi haaste älä osta mitään uutta vaatetta :)

  // Liinakoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä tuohon haasteeseen! Mä karsin kyllä vaatteitakin aina muutaman kuukauden välein kun siivoan vaatekaappia. En kovinkaan usein niitä osta, lähinnä kausittain, mutta silti riittää aina jotain turhaa kun voi laittaa kiertoon.

   Poista
 12. Voi ei :D mitä ihanuuksia sulla on ja mistä oot luopunu. Joskus nakkaan roskiin jonkun tai annan eteenpäin. Olis kiva saada joku postaus, vaikkakin yksi tuotealue kerrallaan, että mitä sulta löytyy :D esim. pohjameikit yms. Silmämeikkipaletit kiinnostaa eniten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joskus vuosia sitten tehnyt tuollaisen meikkikokoelmapostaus -sarjan, missä kävin läpi kategorioittain kaikki mitä multa löytyy. Siitä alkaa olla jo niin kauan, että voisin kyllä aloittaa sen alusta nyt uuden vuoden kunniaksi :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...