keskiviikko 12. elokuuta 2015

Feikki vs. Aito

Tervehdys! Tänään puhutaankin hieman feikeistä. Kaikkihan ovat joskus törmänneet feikkilaukkuihin, vaatteisiin, kenkiin, huiveihin ja muihin asusteisiin. Näitä näkee kirppareilla, ulkomailla, netissä, missä vaan. Niihin ollaan totuttu, ne on harmittomia. Toisin on kuitenkin kun puhutaan feikeistä kosmetiikassa. Kaikki eivät välttämättä edes tiedosta, että myös kosmetiikkaa kopioidaan ja sitä voi ihan vahingossakin ostaa feikin, luullen sitä aidoksi. Näin kävi myös minulle. Feikki kosmetiikassa on aina myös vaarana se, että ainesosista ei voi olla varma. Tuotteilla saattaa olla suuriakin terveydellisiä haittavaikutuksia tai ne saattavat aiheuttaa iho-ongelmia. Älkää siis ikinä vaan hankkiko mitään feikkikosmetiikkaa, vaikka kuinka olisi halpaa. Tässä tulee nyt oma esimerkkini ja miten sen feikin sitten erottaa aidosta ja miten voit ennakoida feikiltä välttymistä!


ylhäällä aito / alhaalla feikki

Tilasin siis jokin aika sitten Ebaysta Lorac Pro2 -paletin. Tai näin luulin. Olen aiemmin ostanut onnistuneesti Lorac pron ebaysta, kuten myös paljon muutakin kosmetiikkaa, joten hyvillä mielin laitoin tämänkin tilaukseen. Kun paletti sitten kotiutui, näytti se ensi vilkaisulla ihan normaalilta, siltä kuin pitikin. Tarkempi tutustuminen palettiin kuitenkin herätti vahvat epäilykset ja lopulta varmistuin siitä, että olin saanut käsiini feikin. Ebay on siitä turvallinen ostopaikka, että jos tuote ei vastaa kuvausta tms. saa rahat aina takaisin. Minäkin sain siis rahani takaisin tästä "loracista" ja ostin tilalle oikeasta verkkokaupasta aidon version. 

Alunperin meinasin heittää tuon feikin heti roskiin, mutta sain kuitenkin idean toteuttaa ensin tämä postaus. Miten nämä paletit sitten eroaa toisistaan? 

vas. feikki / oik. aito

Ensimmäinen silmiinpistävä eroavaisuus on väri. Feikki paletti on selkeästi tummempi kuin aito. Myös kirjaimet kannessa ovat hieman rakoilleet. Sävyt näyttävät päällepäin melko samanlaisilta, mutta esimerkiksi siniset ovat kyllä selkeästi eri sävyä. Feikissä pannut eivät myöskään ole suorassa ja niiden reunoilla näkyy koloja.

feikki

aito

Myös sävyjen nimissä huomasin virheen; Beige on feikissä kirjoitettu Belge. Feikin sävyt eivät myöskään ole läheskään yhtä pehmeitä ja kermaisia kuin aidon. Ne ovat hyvin puuterimaisia ja varisevia.


Myös takakannesta löytyi eroja. Aidossa ei ole lainkaan tuota scannaus kuvaa. Aidossa kirjoitus on myös kapeampaa ja selkeämpää, kun taas feikissä kirjaimet ovat vähän epäselviä ja suttaantuneita.

feikki

aito


Se suurin ero on kuitenkin sävyjen pigmentissä. Tämän jälkeen ei varmaankaan jää epäselväksi, että kyseessä todella on feikki ja vieläpä hyvin huono sellainen. Voin myös kertoa, että ekan kerran kun näitä feikkejä swatchailin kädelle, annoin sävyjen asettua jonkin aikaa ja seuraavana päivänä kädessäni oli pieniä punaisia näppyjä. Älkää siis vaan käyttäkö mitään, minkä alkuperästä ette ole varmoja, itse olen iloinen, etten ehtinyt tehdä tuolla silmämeikkiä. Tämän postauksen jälkeen tuo vihulainen lentää roskakoriin, mutta toivottavasti tästä oli jotain hyötyä teille!

Muista, kun tilaat netistä, varmista mistä tuote tulee. Myöskin liian edullinen hinta on usein varoitusmerkki feikistä, kukaan ei myy uusia aitoja polkuhintaan! Jos epäilet tuotteen alkuperää, älä käytä tuotetta ennen kun saat varmuuden sen aitoudelle. 

Oletko sinä törmännyt feikkeihin?

Love, Mari

6 kommenttia:

 1. Miten ebayssa se rahojen takaisinanto toimii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpoiten varmaankin niin, että pyytää myyjältä refundin. Jos myyjä ei ole yhteistyökykyinen täytyy avata Ebayn kautta case ja ne hoitaa homman loppuun :). Jos käyttää paypalia rahat saa takaisin myös sen kautta!

   Poista
 2. Juuri tästä syystä en uskalla tilata ebaysta ja vastaavilta sivuilta ollenkaan :/
  Mistä verkkokaupasta tilasit aidon paletin? Lorac on meinaan tosi kiinnostava merkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilaan kyllä melko paljon kosmetiikka Ebaysta ja tätä yhtä poikkeusta lukuunottamatta saanut aina mitä tilannut :). Rahat saa kuitenkin aina takaisin jos huonosti käy, joten siinä mielessä turvallista. Aidon Loracin tilasin sitten Nordstromilta ja on kyllä aivan ihana! Tuo luomivärien koostumus ja pigmentti on jotain käsittämätöntä :).

   Poista
 3. "Ymmärrän" miksi joku tekee kalliista merkeistä feikkejä, mutta olen kuullut että Ebayssä on esimerkiksi Maybellinen ripsareista kopioita. Niillä ei kovin suurta voittoa tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä? Kaikkea sitä näköjään viitsitäänkin kopioida, eipä noista suurta voittoa voi tehdä.. Huoh.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...