keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Hajonneen puuterin korjaaminen

Muistatteko kun esittelin sen upean Kat von D:n paletin ja lupasin esitellä myöhemmin toisen Shopandboxin kautta tilaamani tuotteen? No, tänään on sen vuoro. Tilasin sen paletin lisäksi myös BECCAn Champagne glow -paletin, jossa on kolme highlighter sävyä. Yksi näistä on jo aiemmin omistamani Champagne Pop (jonka on suunnitellut upea Jaclyn Hill) ja kaksi muuta olivat Limited Edition sävyjä, vain tähän palettiin. Sittemmin paletin toinen sävy, Pearl on otettu myös vakio valikoimaan, koska siitä tuli niin suosittu. No kuitenkin, tilasin paletin ja odotin sitä innoissani. Kun se vihdoin saapui, ihastelin kaunista pakkausta ja Jaclynin nimeä kannessa.No, avasin kannen ja alta paljastui sydäntäsärkevä näky. Yksi napeista oli särkynyt matkalla ja mennyt palasiksi. NOOOOUUUU! Miksi mulle käy aina näin? No lisäsin kuvan tästä kahvihuoneelle ja sain heti vinkkejä ihanilta bloggaajakollegoilta siitä, miten tämän saisi ehkä pelastettua. No minähän suuntasin heti seuraavana päivänä apteekkiin ja siitä se korjausprosessi lähti. Tänään tekin näette miten se oikein sujui, ja onnistuiko projekti.


Tässä siis alkuasetelma. Haljennut highlighter. Eräs bloggaaja kehotti murskaamaan tuon sävyn kokonaan pannuunsa ja näin aioinkin tehdä, mutta sitten näin eräällä videolla miten tälläinen korjattiin murskaamatta tuotetta kokonaan ja päätin kokeilla sitä keinoa. 


Korjausprosessi on varsin yksinkertainen. Tarvitset vain rikkinäisen tuotteen ja hieman alkoholia. Nyt on siis kyse puhtaasta alkoholista, älä siis käytä kaapista löytyvän vodkapullon loppuja. Itse käytin Neo-Amiseptia, koska isopropyylialkoholi oli apteekista loppu ja tätä suositteli joku kahvihuoneella.


Aloitin korjauksen tiputtamalla muutama tippa alkoholia highlighterin päälle ja yritin varovasti sormilla tasoittaa pintaa ja yhdistää halkeamia. Kun pinta oli jotenkuten tasoitettu lorautin päälle vielä hieman enemmän alkoholia ja annoin sen imeytyä kunnolla. Tässä kohtaa tasoittelin vielä hieman lisää pintaa. 
Kun tuote oli kuivunut noin puolitoista tuntia oli aika pressata se. Tämänkin vinkin sain kahvihuoneelta. Laitoin siis tuotteen päälle paperiservetin taiteltuna (voit käyttää myös kangaspalaa) ja aloin painella tuotetta servetin läpi tasaisella pyöreällä asialla (mulla oli käytössä jonkun rasvapurkin korkki). Kun pressaaminen oli tehty jätin tuotteen kuivumaan ja toivoin parasta. 


Tällainen oli lopputulos. Aika täydellinen mun mielestä. Tuotteen koostumus ei kärsinyt käsittelystä lainkaan ja pigmenttiä tulee niinkuin kuuluukin. Aivan yhtä kaunis se ei ole vieruskaveriin verrattuna, mutta kuitenkin käyttökelpoinen ja sehän on pääasia. Hiphurraa! Laitan tuohon alas vielä videon, jonka ohjeen mukaan lopulta tämän korjauksen tein.


ONO sulla joskus hajonnut joku meikkituote? Yrititkö korjata?

Love, Mari

6 kommenttia:

 1. Miten sattuikin molemmat tuotteet olemaan Beccaa :D Tosi näppärä vinkki - mulla on tähän mennessä *koputan puuta* tippuneet ja hajonneet vain jonkin puuteri jämät jotka olen sitten heivannut roskiin. Tosi kiva ohje, palaan tähän varmasti mikäli on tarvetta!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, sen vuoksi uskalsin tuota lähtee kokeilemaan kun ajattelin, että koostumus on ainakin hyvin samanlainen tuotteilla :D Toivotaan, ettei sun tarvii kokeilla tätä ikinä, mutta lohduttavaa silti tietää, ettei peli ole menetetty vaikka joku hajoaakin ;).

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, mä täällä kauhulla odotan jenkistä saapuneen meikkipalettipaketin avaamista :D Oli kyllä pakattu niin hyvin ja ilmavasti, ettei mitään rajaa, mutta eihän sitä ikinä tiedä :) Laitetaan tämä ohje korvan taakse ja toivotaan parasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saapuu ehjänä! :) Mulla on ollut viime aikoina valitettavan paljon tätä huonoa tuuria, onneksi nyt on joku apu olemassa.

   Poista
 3. Laura Mercierin ihana invisible pressed setting powder koki jo ostamisen jälkeen reissussa kamalan kohtelun ja hajosi keskeltä...En ole sitä edes uskaltanut sen jälkeen käyttää mutta otin sen nyt uudelleen kokeiluun hyvin varovasti ja se on niin huippu tuote (ja kallis), että ehdottomasti menee myös korjaukseen! Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toi on aina ihan kamalaa kun joku kallis tuote hajoaa! :/ Toivottavasti saat sen korjattua ja kiva, että tästä oli apua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...