tiistai 8. joulukuuta 2015

Kosmetiikkabloggaajien Joulukalenteri luukku 8: DIY joululahjat

Tervetuloa kosmetiikkabloggaajien joulukalenteriin! Sain kunnian avata luukun numero 8 yhdessä Neiti Minttukihara -blogin Nellan kanssa. Omassa luukussani jaan teille pari vinkkiä DIY joululahjoihin. Olinkin nyt ensimmäistä kertaa kokeilemassa omatekoisen kosmetiikan valmistamista ja lopputulokset olivat yllättävän kivoja, toivottavasti tekin tykkäätte ja saatte jotain inspiraatiota!


HAND AND BODY SCRUB

2DL SOKERIA
0,5DL MANTELIÖLJYÄ
VANILIA-AROMIA (TAI MUUTA TUOKSUA)
PUNAISTA ELINTARVIKEVÄRIÄ

Ensimmäisenä valmistin kuorinta-ainetta vartalolle ja käsille. 
Aloita sekoittamalla sokerin joukkoon manteliöljy. Määrää voi vaihdella oman maun mukaan, haluaako kuivempaa vai kosteampaa kuorintaa. Sekoita joukkoon lopuksi tuoksuaromi ja väriaine. Itse käytin vanilia-aromia, mutta esimerkiksi piparminttu sopisi tähän myös hyvin. Elintarvikevärin sijasta kuorinnan voi värjätä esim. puristamalla mansikan nesteet ja sekoittamalla. 
Lusikoi valmis kuorinta kauniiseen lasipurkkiin ja koristele jouluisella nauhalla.


LIP BALM

MEHILÄISVAHAA
KOOKOSÖLJYÄ
(TUOKSUÖLJYÄ)
VÄRIAINE (VANHA HUULIPUNA YMS)

Huulivoiteen valmistin sulattamalla noin 40g mehiläisvahaa ja 40g kookosöljyä nesteeksi. Sulatus onnistui parhaiten kattilassa miedolla lämmöllä, myös mikrossa onnistuu. Sekoita joukkoon haluamasi tuoksu ja väri, itse käytin samaa vaniliaa kuin body scrubissa ja värin jätin luonnolliseksi. Joukkoon voi lisätä myös erilaisia öljyjä, E-vitamiinitippoja ja esim. sheavoita. 
kaada valmis neste pieniin purkkeihin tai esimerkiksi tyhjään huulirasva putkiloon, anna jähmettyä.LIP SCRUB

HUULIRASVA MUUSSATTUNA (MYÖS YLLÄ OLEVA LIP BALM KÄY)
1RKL KOOKOSÖLJYÄ
SOKERIA
(VÄRIAINETTA)

Huulten kuorinta-aineen aloitin muussaamalla huulirasvapuikon. Sekoitin joukkoon noin 1rkl sokeria ja kookosöljyä. Lisäile sokeria tarpeen mukaan, jotta saat kuorinnasta sopivan rakeisen (itse lisäsin muutamankin kerran). Lisää lopuksi väriaine, käytin tässä punaista elintarvikeväriä. Lusikoi valmis kuorinta pieniin purkkeihin ja koristele. Oletko sinä tehnyt itse kosmetiikkaa?


Huomisen luukku aukeaa myöskin kahdessa blogissa, käyhän siis katsomassa Keyword: Love ja Beauty Highlights -blogit huomenna 9. joulukuuta.

Eilisen luukut löydät blogeista Kahvia ja kosmetiikkaa sekä Deathlicious kisses.

Love, Mari

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...