torstai 8. maaliskuuta 2018

Behind the scenes vol 1.

Heippa kaikki! Tänään alkaa blogissani uusi postaussarja "behind the scenes" eli kulissien takana. Tässä sarjassa pääsette kurkkaamaan hieman ruudun tälle puolelle, kun esittelen teille vähän kaikkea mun bloggaamiseen liittyvää. Pääsette näkemään miten mun postaukset syntyvät, mistä ideat tulevat, mitä käytän kuvaamiseen jne. Sarja pyöräytetään nyt käyntiin ihan siitä ensimmäisestä vaiheesta, eli postausten suunnittelusta. 

Mä olen jo vuoden ajan käyttänyt tätä "tekniikkaa" ja se onkin ollut suureksi avuksi mulle itselleni, ehkäpä joku teistäkin nappaa tästä vinkin itselleen, vaikka kaikille ei tietty samat tavat sovi. 


Ai mistäkö puhun? No blogikalenterista tietenkin. Mä olen sellainen tyyppi, että haluan kalenterini ihan paperisena, en koskaan käytä esimerkiksi kännykän kalenteria vaan mulla on oma iso planneri, joka kulkee mukana ja siihen kirjaan kaikki menot ja muut. 

Vuosi sitten sain idean, että mun kannattaisi hankkia oma kalenteri myös blogille, jolloin postausten suunnittelu ja ajoittaminen olisi mulle selkeämpää. Viime vuonna käytinkin ihan oikeaa kalenteria tähän tarkoitukseen, mutta tänä vuonna mun oli vaikea löytää sopivaa, joten päädyin ostamaan ihan vaan kovakantisen muistikirjan, josta sitten itse tuunailen mulle sopivaa kalenteria.


Homma toimii niin, että olen tehnyt muistikirjaani joka kuukaudelle omat ruudukot ja päiväykset, ihan kuin kalentereissa oikeastikin. Näin mun on helppo sitten kirjata ylös kaikki postausideat, toteutetut postaukset sekä ne suunnitteilla olevat. Kun saan kirjattua ideat heti ylös, ne eivät unohdu. Tykkään myös miettiä etukäteen minä päivänä julkaisen mitäkin, se helpottaa mun arkea kun voin vaan katsoa, että tälle viikolle on tulossa nämä postaukset ja sitten vaan kirjoittamaan. Tällä tavalla pysyn hyvin myös kartalla siitä, kuinka usein tulee välipäiviä ja pystyn tarkastamaan, että joka viikko ei ole välipäivää samana päivänä. Olen myös todennut tätä tehdessä, että on ollut tosi kiva palata kalenterissa taaksepäin ja muistella niitä vanhoja juttuja.


Jokaisen kuukauden jälkeen muistikirjastani löytyy tyhjä aukeama postausideoille. Tälle aukeamalle kokoan aina kaikki ideat heti kun ne päähäni tulevat, oli kyse sitten uusista tuotteista, joita haluan arvostella tai mistä tahansa postausideasta. Tähän kirjaan myös kaikki teiltä lukijoilta tulevat toiveet, jotta ne pysyy mielessä ja tallessa, kunnes ehdin ne toteuttaa. Täältä sitten aina ruksailen postauksia pois sitämukaa kun ne on toteutettu. 

Muistikirjan lopusta löytyy myös paljon tilaa muille muistiinpanoille, esimerkiksi erilaisten haasteiden ja tagien kysymysten keksimiseen, tilastojen kirjaamiseen ja muuhun taustatyöhön. 


Yksi kiva juttu tässä hommassa on myös se, että kalenteria pääsee koristelemaan. Mulla on paljon erilaisia tarroja ja kyniä, joita käytän tän piristämisessä, sillä muistikirja on itsessään hieman tylsempi kuin kunnon kalenteri. Vielä en ole niin kauheasti ehtinyt tähän panostaa, mutta aina silloin tällöin jotain pientä. Haluaisin myös keksiä jonkinlaisen välilehtisysteemin tai jonkun, että löydän halutessani nopeasti oikean kuukauden tai muistiinpanot. 

Käytätkö sinä paperista vai virtuaalista kalenteria?

Love, Mari

16 kommenttia:

 1. Käytän yleensäkin paljon paperikalenteria, koska en osaa käyttää pelkästään sähköistä kalenteria. Kalenteri/muistiinpanojutut pitää olla myös ihan käsinkosketeltavaa materiaa. Olen aina ollut kynä ja paperi -nainen, ja tykkään näteistä vihkoista ja muistikirjoista yms. Blogi-ideoita en itse kirjoita sen tarkemmin mihinkään ylös, vaan kaikki postauksiin liittyvät muistiipanotkin ovat blogiluonnoksissa ja ajastussuunnitelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, sähköiset kalenterit ei vaan oo mun juttu. Haluan pitää kalenteria kädessä ja selailla sivuja ja kirjoittaa itse ylös kaikki muistiinpanot ihan omin käsin ja erivärisillä kynillä :D

   Poista
 2. Mistä oot ostanu nuo kynät, jotka näkyy kuvassa? 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itseasiassa voittanut ne arvonnassa, ovat Jenkeistä tulleet niin en tiedä mistä saa :/

   Poista
 3. Mä kuulun ehdottomasti enemmän paperisen kalenterin käyttäjiin. :D Puhelimen kalenteria en käytä käytännössä koskaan, koska tykkään paljon enemmän kirjoittaa asiat konkreettisesti ylös. Oon kuitenkin siirtynyt tavallisista kalentereista käyttämään bullet journalia, koska se on paljon enemmän mun näköinen kun saa sen valmiin kalenterin sijaan tehdä kalenteristaan just sellaisen kuin haluaa. Ja välttyy samalla myös siltä joka vuotiselta stressiltä, että mistä löytäis sopivan kalenterin joka miellyttäisi silmää ja olisi myös sisälöltään toimiva :) Ja toi kalenterin koristelu on musta koko jutun suola. Ihanaa kun vielä näin aikuisenakin jaksaa innostua erilaisista kynistä ja tarroista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, en ole siis ainoa "kivikautinen" :D. Mua on kiinnostanut tuo bullet journal jo pitkään, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi sitoutua siihen kunnolla, ehkä sitten ensi vuonna. Se sivujen suunnittelu ja koristelu kuulostaa ihanalta ajanvietteeltä.

   Poista
 4. Kiva postaussarjan aihe! Tätä täytyy seurailla jatkossakin :) Mä en jotenkaan osaa käyttää paperikalenteria, en ikinä meinaa muistaa laittaa siihen ylös asioita :D Töissä kun on käytössä sähköinen kalenteri jossa on kaikkien työntekijöiden asiat samassa, ja sitten on paperikalenteri siinä tukena, meinaa olla välillä työlästä päivittää molempia. Sitten vielä omat muut asiat esim. blogiin liittyen niin huh... Mulla onkin jäänyt jostain syystä tavaksi kirjata henkilökohtaisia ja blogin juttuja ihan vaan puhelimen muistutuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nykyään taitaa olla aika tavallista, että lähes kaikki on sähköisenä ja monet ihmetteleekin miksi vielä käytän paperiversiota :P Makunsa kullakin ja jokainen käyttää sitä mikä itselle parhaiten toimii.

   Poista
 5. Ihan huippu aihe, mielenkiintosta nähdä miten muut suunnittelee postauksia! Mulla kans käytössä ihan paperinen kalenteri tai no bullet journal. Sinne rustaan aina omille sivuilleen aikatauluja, postausideoita, yhteistöitä yms :) Oon kokenu sen tosi toimivaks sen sijaan, että olis ideat vaan jossain bloggerin luonnoksissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla :). Mä oon kanssa todennut tän tavan parhaaksi mun postausten suunnittelulle, pysyy jotenkin itse kartalla paljon paremmin kuin jos ne olisi vaan luonnoksissa tms. Ihan parasta olisi just joku bullet journal, jos olisi taitoa ja silmää koristella se oikein hienoksi :D

   Poista
 6. Mullakin on blogivihko, ja käytinkin sitä tosi aktiivisesti syksyllä! Mutta mulla nämä kaikki tällaiset aina unohtuu jossain vaiheessa, eikä nyt ole tullut käytettyä sitä koko vuonna. Ehkäpä pitäisi kaivaa se taas käyttöön! :)

  www.ellileppiniemi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiva ihmeessä käyttöön, jos koet että siitä olisi hyötyä :). Jokainen suunnittelee omalla tavallaan ja kaikki ei vaan toimi kaikille, mutta mulle tämä on ollut tosi hyvä konsti.

   Poista
 7. Hei onpa kiva postaussarja! :) Mulla on myös blogikalenteri käytössä, tosin se ei ole näin hieno. Lähinnä nopeasti sutattuja sivuja silloin, kun tulee läjä ideoita jotka pitkää saada ylös. Ja toiset suttuiset sivut silloin, kun on "liikaa" postauksia, joita haluan saada ulos ja pitää suunnitella niille järjestys :D Mutta joo, jotain tällaista munkin olisi tarkoitus ylläpitää, se vaan aina pääsee vähän unohtumaan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää on pyörinyt pitkään mun ideoissa ja nyt oli aika lähteä toteuttamaan. Tää on tosi helppo tapa mulle pitää ajatukset yhdessä paikassa ja miettiä aikatauluja. Tuo sun kalenteri kuulostaa jotenkin ihanan "taiteelliselta ja boheemilta", ajatuksenvirtaa sinne vaan :). Jokainen tekee tavallaan.

   Poista
 8. Kiinnostavaa! Ja juu, täällä on oikein paksu planneri blogikalenterina (tosin blogeja on kaksi), etkä halua tietää muista muistikirjakasoista mitään...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...