torstai 15. joulukuuta 2016

Helppo ja nopea joulujälkkäri

Tervehdys ystävät! Tän päivän postaus ei liitykään millään lailla kosmetiikkaan, vaan nyt ollaan jonkun erittäin herkullisen äärellä. Joulu on tulossa kovaa vauhtia ja tää on sitä aikaa kun niitä vieraitakin löytyy oven takaa aina silloin tällöin. Mitäs jos et olekaan varautunut vieraisiin, mutta jotain pientä olisi kiva tarjota? Tänään mulla olisi jakaa teille hyvin simppeli ja nopea ohje herkulliseen jouluiseen jälkiruokaan, jonka loihdit kasaan hetkessä ja johon et tarvitse kovin kummoisia aineksia. 


Ainekset:

lakritsi (tai mikä tahansa muu makea) tuorejuusto 1prk
kuohukermaa 1prk
piparkakkuja
lakritsia (tai muuta mieleistä makeista)
pari palaa jouluista maustekakkua, pullaa, kakkupohjaa tai vaikka digestivekeksejä


Kuten tuosta ainesosalistasta huomaatte, ei tähän jälkkäriin vaadita kummia. Suurin osa tuotteista löytyy jokaisen kaapista ainakin näin joulunaikaan ja tuorejuustoakin voi ostaa varastoon, se kun säilyy pitkään. Tän voit tosiaan muokata oman makusi mukaan, mutta minä käytin lakritsituorejuustoa ja lakritseja sekä maustekakkua.


1. Aloita jälkkäri vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä joukkoon hieman sokeria. Sekoita kermavaahto ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi.

2. Laita lasin pohjalle murustettua maustekakkua pieni kerros. Lisää päälle kerros lakritsivaahtoa.

3. Tee toinen kerros piparkakkumuruista, lisää taas kerros vaahtoa. Jatka kerroksia kunnes lasi tai kulho on täynnä ja päälimmäinen kerros on vaahtoa. Lisää pinnalle koristeeksi lakritsia, suklaanappeja, piparkakkuja tms. 

4. Laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään ja tarjoile.


Siinäpä se helppo ja nopea jälkkäri, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tää oli oikein maistuvaa ja todella helppo varioida omien mieltymysten mukaan. 

Oikein ihanaa joulunodotusta teille kaikille!

Love, Mari

8 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...