sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Yllätysmuna?

Se kaikkien tuntema ja rakastama meikkimuna. Beautyblender. Tänään katsotaan mitä yllätyksiä se voikaan kätkeä sisäänsä. Tämä pieni munan muotoinen meikkisieni on oiva keksintö, se levittää meikkivoiteen ja peiteaineen helposti ja nopeasti sekä ennen kaikkea kauniisti. Kuitenkin sillä on myös varjopuolensa ja tänään näytänkin teille mitä omalle munalleni kävi.


Pinkki BB oli ollut mulla käytössä reippaat kuusi kuukautta, ehkä enemmänkin. Varmaan enemmänkin. En tosin käytä sitä päivittäin vaan ehkä kerran tai kaksi viikossa, joten perustelin tuolla pitkää ikää itselleni. Pesen munan joka käyttökerran välissä, mutta joskus pesu jäi vasta seuraavaan meikkauskertaan enkä pessut heti käytön jälkeen, tunnustan laiskuuteni. Viime aikoina sitä pestessä ja kostuttaessa aloin tuntea sisällä jotain. Ei niinkään kovaa, mutta jotain sellaista mitä siellä ei ennen ollut tuntunut. Annoin asian olla ja jatkoin käyttöä, kunnes perjantaina katsoin Sini Honkasen youtube videota homehtuneesta beautyblenderistä ja päätin leikata omanikin paloiksi ja tutustua siihen paremmin. Onneksi!


Kyllä vain, minunkin BBni oli päässyt homehtumaan. YÖÖÖÖKKKKK!! oli ensimmäinen reaktio, olin juuri ennen tehnyt meikin tällä. Hyi. Selvisi syy sille kovahkolle kohdalle. Home sienen sisällä erottuu selkeästi, se on luonnossa vielä vihertävämpää kuin kuvassa ja sellaista homeitiömäistä. Päällepäin sieni ei haissut mitenkään erikoiselle, mutta tästä pinnalta homeen hajun kyllä huomasi. Puistatti oikein. 


Beautyblender ja mikä tahansa meikkisieni on otollinen homeitiöille, sillä sitä kastellaan usein, siinä on bakteereja sisältäviä tuotteita (meikkivoiteen jäämiä) ja sen kuivuminen saattaa kestää kauan. Kosteissa oloissa homeitiöt alkavat kasvamaan ja jos sinulla (ja näemmä minulla) sattuu olemaan hieman kosteampi huoneilma kotona tai BB ei jostain muusta syystä kuivu täysin on yhtälö selvä. Tämän löydöksen jälkeen olen kyllä niin tarkka munieni kanssa, tästä jäi pienet traumat. Jotkut saattavat olla myös allergisia homeitiöille. Jos kasvosi alkavat yllättäen reagoida voimakkaasti, tulee näppyjä tai muita iho-oireita, etkä löydä syytä, suosittelen tarkastamaan meikkimunasi voinnin. 

Muista nämä:

- Pidä BBsi puhtaana ja kuivana. Puhdista se huolellisesti aina käytön jälkeen ja jätä kuivumaan ilmavasti (esim. vaakatasoon oman purkkinsa päälle, niin ettei se pääse putoamaan sisään kutistuttuaan).

- Käytä BBtä vain noin 3kk ja vaihda se sen jälkeen uuteen. Vaikka se pintapuolisesti näyttää hyvältä, voi sisältä löytyä ikäviä yllätyksiä.

- Lopeta käyttö jos ihosi alkaa reagoida.

- Jos BB alkaa tuntua erilaiselta, sisällä tuntuu möykkyjä tai muuta aiemmasta poikkeavaa, lopeta käyttö.

Mukavia ja puhtaita meikkaushetkiä!

Love, Mari

16 kommenttia:

  1. Ja tässä on just se syy miksen ole koskaan uskaltanut ostaa BBtä :D Mä olen niiiiiiin skeptinen kaikkien sienien kohdalla, etten viitsinyt edes Konjacia pitää yli kuukautta samana... Nuo pikkuiset BBt kyllä houkuttelevat, mutta onneksi siveltimillä homma hoituu kätevästi :) Tästä tekstistä tuli aikamoiset kauhun hetket kun miettii kuinka monilla nuorilla on käytössä BB. Muistan omasta nuoruudestani sen, ettei yhtään mitään sieniä pesty saatika vaihdettu edes uusiin. Ja BB pitää vielä kastella, mikä aiheuttaa vielä enemmän sitä homehtumisen riskiä :( Huh, onneksi siveltimien kanssa ei tarvitse pelätä. Ainakaan niin paljoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, kyllä itsekin mietin kaks kertaa että viskaanko kaikki BBt saman tien roskiin, mutta ku tykkään näistä ihan ylikaiken :D En tosin ole vielä löytänyt sitä ultimaattista suosikki sivellintä meikkivoiteen levittämiseen, ehkäpä sellainen muuttaisi tilanteen. Toivottavasti moni muukin saa tästä kylmiä väreitä ja alkaa huoltaa sieniään entistä tarkemmin :P

      Poista
    2. Jos saan kysyy, nii miks bb pitäis kastella? Tilasin joskus kiinasta kaks, tasasen munan ja tiimalasimunan ja siis tasasta käytin ihan päivittäin kastelematta ja pesin 2kk aikana ehkä kerran kaks, eikä käytössä mitään ongelmaa. On pehmee viel, ei haise ymsyms.. (sittemmin vaihoin siveltimeen) sitä toista käytän nyt mustapäämaskin levitykseen ja pesen kyl ain käytön jälkee ja jätän hyllylle kuivuun.. No, palaan tärkeimpään.. Miks ihmeessä se pitäis oikeen kastella? :D

      Poista
    3. Beautyblender on suunniteltu niin, että se toimii parhaiten kosteana. Kun sen kastelee kunnolla sieni turpoaa kaksinkertaiseksi, jolloin se ei ime sisäänsä niin paljoa meikkivoidetta (tai mitä tuotetta sitten käyttääkään) vaan tuote levittyy iholle eikä sitä tarvita silloin niin paljoa. Oon myös huomannut, että lopputulos on kostealla sienellä paljon luonnollisempi ja kauniimpi. Mutta ei sitä mikään laki pakoita kastelemaan, jokainen käyttää kuten parhaaksi näkee :D

      Poista
  2. Mä oon tunnustellut omaa käytössä olevaa meikkimunaani nyt ihan hysteerisenä, mutta ei siellä mitään outoa tunnu. Kyllä tästä silti jäi pieni aivojälki ja mietin, olisiko jo aika vaihtaa omani uuteen :D Aivan sairaan ällöttävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tästä alkoi meikkimunahysteeria, mutta onhan tuo nyt kuvottavaa! Itse pidän tästä lähin vaihtovälin hyvinkin lyhyenä :D

      Poista
  3. Aiheutit mulle kyllä painajaisia tällä! :D Tänään meikkimunaa pestessä hinkutin oikein kunnolla ja tunnustelin joka puolelta, ettei vaan mitään tunnu. Ties vaikka silti voisi olla homeessa.. Käytössä olleet jo 4kk :o Kierrätän kolmea munaa, jotta pääsisivät kuivumaan kunnolla, mutta täydellinen pesu on äärimmäisen haastavaa (aina tuntuu jäävän joku tahra).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä taisi aika moni saada traumoja :D Hyvä vaan toisaalta, tuleepahan huollettua sienet kunnolla.

      Poista
  4. Yöööök :D Omakin vanha bb oli käytössä puolisen vuotta, kunnes vaihdoin uuteen. Tästä edespäin vaihdan kyllä uuteen sen 3 kk välein. Voisin myös kokeilla sitä Real Techniquesin vastaavaa, kun se kerran on edullisempi. 80 euroa meikkisieniin vuodessa on kuitenkin omasta mielestäni aika paljon. Huomasin myös, että uudella meikkisienellä meikkikin levittyi nätimmin, joten senkin puoleen sientä kannattaa vaihtaa sen 3 kk välein :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. RT:n sieni on kanssa tosi hyvä, pitäisikin ostaa uusi sellainen ja kiertoon :) Kyllähän noihin rahaa palaa, tykkään vaan hirveesti siitä lopputuloksesta minkä bbllä saa. Onneksi ne on tarjouksessa aina silloin tällöin.

      Poista
  5. Mun oma on jo melkeen vuoden vanhan ja olen käyttänyt sitä ihan muutaman kerran, mutta pesun kanssa on ollut vähän niin ja näin. Nyt en ole viimeiseen 2kk käyttänyt koko sientä ja täytyy sanoa, että tämän jälkeen en kyllä käytäkään. Taidan lohkaista sen paloiksi ja katsoa millaista tuhoa pesemättömyys on sille tehnyt. Hyi!!! Onneksi varastossa on korkkaamaton RT:n sieni, menee testiin :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kerro sitten löytyikö ylläreitä! :) Voihan olla että kun on niin kuivana pysynyt ettei oo tapahtunut mitään ihmeellistä.

      Poista
  6. Mietin vaan, että auttaisiko vaikka patterin päällä kuivattaminen niin sieni kuivuisi nopsempaan ja ihan kokonaan? Mä ainakin kuivaan aina siveltimetkin patterilla niin ne on sitten nopsemmin kuivat. Et ketonut kyllä, että missä huoneessa munaasi säilyttelit, mutta varmaan homehtuu, jos pitää sitä "kuivumassa" esim. samassa tilassa suihkun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patterin päällä en kyllä ole kokeillut kuivata, on jäänyt lapsuudesta sellainen mielikuva ettei patterin päälle saa laittaa mitään :D Muuten kuivaan sieniä meikkipöydälläni, kuivassa tilassa siis.

      Poista
    2. Hah :D Kyllä mä ihan huoletta laitan siis sellaisen patterin päälle, joka ei toimi sähköllä, vaan vesi kiertää siellä sisällä (siis ne patterit mitä on kerros- ja rivitaloissa valmiina) ja ne siveltimet vie kuitenkin niin pienen tilan siitä patterin päältä, että ei siitä mitään tulipaloa ainakaan tule.

      Poista
    3. Näinhän se varmasti on, eipä ole vaan tullut mieleen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...