lauantai 17. helmikuuta 2018

20 kysymystä - Millainen bloggaaja olet?

Moi kaikki ja ihanaa lauantaita! Jokin aika sitten Lipstick Love -blogin Linda kehitti mielenkiintoisen kysymys/haaste/tag postauksen ja haastoi myös minut osallistumaan tähän omilla vastauksillani. Näitä on aina tosi kiva tehdä, joten mielelläni nappasin kysymykset omaankin blogiini. Oli tosi mielenkiintoista päästä pohtimaan omaa bloggaamista ja mitä kaikkea siihen liittyy, joten kiitos Lindalle tän kehittelystä! Mennäänpä sitten niihin kysymyksiin.

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Vuonna 2010 aloin seuraamaan Mungolife -blogia ja sen myötä kiinnostuin blogimaailmasta enemmän ja enemmän. Halusin itsekin kokeilla blogin pitämistä ja perustin itseasiassa kolme eri blogia, yhden hyvin henkilökohtaisen, yhden "lifestyle" tyylisen ja yhden ruokablogin. Näistä henkiin jäi mun ns. lifestyle blogi The Diary of a Shopaholic, joka muuttui vuonna 2014 kauneusblogiksi.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Tuosta äskeisestä se jo kävikin ilmi, 2010 aloitin bloggaamisen ylipäätään ja kauneudesta olen kirjoittanut vuodesta 2014 lähtien. Blogini alkuaikojen postauksia ei ole enää olemassakaan, ne katosivat muutoksen yhteydessä.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?

Kirjoitan kaikesta kauneuteen ja kosmetiikkaan liittyvästä. Blogista löytyy tuotearvosteluja, ostosten esittelyjä, meikkilookkeja, kokoelmapostauksia, vertailuja yms. En ota painetta kirjoittamisesta, kirjoitan niistä aiheista ja tuotteista mistä itse innostun. Joskus mukana saattaa olla jotain lifestyle tyylistä sisältöä, mutta nykyään ne on tosi harvassa. 

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Useita kertoja viikossa. Pyrin päivittämään lähes päivittäin, vähintään 5 kertaa viikossa. Ainakin tällä hetkellä mulla riittää materiaalia, aikaa ja innostusta ylläpitää tätä tahtia, mutta sekin saattaa muuttua jos jossain vaiheessa koen hankalaksi näin usein postaamisen.


5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Kuvat. Mä otan aina kuvat ensin kun saan idean postaukseen tai kun esittelen tuotteita, kuvien pohjalta mun on helpompi jäsentää postaus ja mitä kaikkea haluan kirjoittaa. Kuvat on mulle muutenkin tärkeämpiä blogeissa.

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Täytyy myöntää, että mun postaukset ei ehkä ole kaikkein inspiroivimpia. Tuotteista on helppo kirjoittaa esittelyjä ja arvosteluja, ne kun ei vaadi sen suurempaa inspiraatiota kun tuotteeseen tutustumisen. Yritän välillä keksiä myös uniikimpia postausideoita ja nappaan paljon ideoita myös muista blogeista ja youtubesta, mutta niissä yhteyksissä aina mainitsen keneltä olen idean saanut ja annan "kunnian" alkuperäiselle keksijälle.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Vaihtelee paljon. Viikonloppuisin tykkään blogata heti aamulla ja jos on paljon tehtävää se jatkuu päivään asti. Arkisin bloggaan iltaisin, kirjoitan aina seuraavan päivän postauksen valmiiksi edellisenä iltana. Joskus ajastan postauksia pidemmällekin.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Päivittäin. Otan kuvia pääasiassa viikonloppuisin kun on valoisaa, kesällä toki ihan mihin aikaan tahansa. Postauksia kirjoitan lähes joka päivä ja kommentteihin pyrin vastaamaan kanssa aina kun vaan mahdollista, vaikka nyt viimeaikoina olen ollut aina päri päivää jäljessä, mikä on vähän ikävää :/.

9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?

Luen paljon muita kauneus- ja kosmetiikkablogeja. Aika on tosi rajallista arki-iltaisin, joten ihan hirveästi en ehdi, viikonloppuisin sitten enemmän. Muita genrejä en kauheasti enää nykyään seuraa, yksittäisiä postauksia sieltä täältä.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Kauniit, isot ja valoisat kuvat. Kuten tuolla aikaisemmin jo mainitsin, kuvat on mulle yksi tärkein asia mikä postauksessa kiinnittää huomion ja jos kuvat ei kiinnosta, en välttämättä jaksa tekstiäkään lukea. Mielenkiintoiset aiheet on tietysti myös tärkeitä, en jaksa lukea postausta jostain mikä ei yhtään kiinnosta, vaikka kuvat olisi kuinka hienoja.


11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Bloggaajakollegat on parasta, on ollut mahtavaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin, jotka jakavat saman kiinnostuksenkohteen ja blogin kautta olen törmännyt ihan mahtaviin tyyppeihin! Parasta on myös se, että saan jakaa omaa kosmetiikkainnostustani ihan vapaasti ja sieltä ruudun takaa löytyy ihmisiä, jotka jaksaa mun juttuja lukea ja vielä kommentoidakin. Teidän lukijoiden kommentit piristää aina todella paljon ja arvostan jokaista kommenttia paljon <3 .="" nbsp="" p="">

12. Entä kolme huonointa asiaa?

Hmm, tämä onkin vaikeampi. Mun kohdalle ei ole kauheasti vielä osunut ikäviä kommentoijia, niitä kuuluisia anonyymejä, jotka työkseen käyvät jättämässä loukkaavia kommentteja. Niitäkin kuitenkin jokunen tullut ja kyllähän ne aina pahoittaa mielen. Bloggaajia myös arvostellaan kovalla kädellä ja varsinkin jos puhut tuotteesta, jonka olet saanut blogin kautta tai kenties teet jopa sponsoroitua postausta. Bloggaajan uskottavuus tuntuu menevän heti, jos tuotteesta ei ole maksettu rahaa. 

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Olen ehdottomasti, kommentit on parasta ja ne kommenttiboksissa käytävät keskustelut tosi tärkeitä. Vastaan kaikkiin kommentteihin, mutta välillä vastaamisessa saattaa mennä pari päivää ihan vaan ajanpuutteen vuoksi. Toivoisin voivani vastata kaikkiin kommentteihin paljon nopeammin ja viikonloppuisin ja loma-aikoina se onnistuukin, mutta arki-illat on mun haaste. Mulle ei niitä kommentteja niin paljoa tule, etteikö kaikkiin pystyisi vastaamaan nopeasti, se on vaan asia, jossa mun täytyy petrata vielä :).

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?

Kyllä, kaikki mun somelinkit löytyy blogin sivupalkista ja sieltä voi käydä seuraamassa :). Blogin Facebook sivuille päivitän aina uusimmat postauksen ensimmäisenä ja instagramista (@marisalomeikkaa) löytyy paljon kuvia meikeistä ja tuotteista, jo ennen kun ne blogiin ehtivät. Päivitän myös snapchatia, joten käykäähän seuraamassa mua jos kosmetiikkajutut kiinnostaa (marielina1989).


15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Luonnoksista löytyy useita postauksia, mutta ihan raakileina. Laitan yleensä otsikon ja pari ranskalaista viivaa pääkohdista, jotka haluan muistaa. Joskus laitan kuvat valmiiksi odottamaan tekstiä. Pääasiassa kirjoitan aina yhden postauksen valmiiksi ja sitten siirryn seuraavaan. 

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Kyllä, mun bloggaaminen on tosi avointa ja kaikki ystävät ja perheenjäsenet siitä tietää. Varmaan myös kaikki työkaverit ja puolitutut :D. Bloggaan omalla nimelläni enkä näe mitään syytä miksi sitä pitäisi piilotella, tää on mun harrastus siinä missä mikä tahansa muukin.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Sponsoroituja postauksia en ole tehnyt, mutta silloin tällöin saan blogin kautta testattavaksi eri tuotteita ja olen myös mukana joillakin pr listoilla. Pääsen osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, lanseerauksiin yms ja käytän myös välillä affiliate linkkejä, mutta toistaiseksi vielä aika vähän.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Tarina on todella tylsä. Vuonna 2010 mun suosikki elokuvani oli Himoshoppaajan salaiset unelmat ja tottakai sitten muotoilin siihen liittyvän nimen blogilleni. Olen usein miettinyt nimen vaihtamista, koska se on liian pitkä, liian vaikea, eikä varsinaisesti liity blogin sisältöön kovin hyvin, mutta vielä en ole uskaltanut. Jotenkin pelottaa, että nimenmuutoksen myötä lukijat katoaa ja onhan siinä kaikki muutkin hankaluudet, kuten osoitteenmuutos, uusi sähköposti, somesivut jne.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Haluaisin ottaa laadukkaampia ja kauniimpia kuvia, siinä mun suurin tavoitteeni ja haasteeni. Mulla on välillä suuria vaikeuksia kuvien sommittelussa, valotuksessa ja taustojen miettimisessä, etenkin nyt talviaikaan. Haluaisin osata myös kirjoittaa paremmin, jotenkin hauskasti ja mukaansatempaavasti, mutta mä en ole ikinä ollut kovin hyvä kirjoittaja. 


20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Tärkein vinkki on varmaan se, että kirjoita siitä mistä tiedät ja mitä rakastat. Jos olet itse kiinnostunut aiheesta, se välittyy myös lukijoille. Ota laadukkaita kuvia, joilla saat houkuteltua kävijöitä blogiisi. Ole vilpitön ja rehellinen, kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta se on tosi tärkeetä! Blogissa ei tarvitse paljastaa itsestään mitä ei halua, mutta itse tykkään lukea blogeja, joissa saan fiiliksen, että tunnen blogin kirjoittajan edes jollain tavalla. Saan kasvot tekstin taakse ja nimen, joka tuo kyseisen blogin mieleeni.

Siinäpä mun vastaukset, tätä oli tosi kiva kirjoittaa! Toivottavasti tekin saitte tästä jotain irti ja kenties opitte jotain uutta minustakin siinä samalla. Jos olette itse bloggaajia ja tehneet tämän, niin linkatkaa ihmeessä omia postauksianne mulle luettavaksi ja jos ette vielä ole tehneet niin suosittelen tekemään! :). Iso kiitos vielä Lindalle tän kehittämisestä ja haasteesta!


Ihanaa lauantaita murut!

Love, Mari


6 kommenttia:

 1. Sun postaustahti on kyllä ihailtava! Itsestä välillä tuntuu ettei oman päätyön lisäksi löydy aikaa kirjoitella tarpeeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällä viikolla olen itse huomannut, että ei ole ollut aikaa ihan niin paljoa kuin haluaisin ja eilen olikin sitten taas välipäivä. No ehkä maailma ei siihen kaadu :D

   Poista
 2. Ihan mahtavaa kun teit tän! Oon muuten täysin samaa mieltä tosta, mitä kirjoitit bloggaamisen huonoista puolista. Ei oo kovinkaan pitkä aika kun luin erään tosi suositun kauneusblogin kommenttiboksista useammankin kommentin, jossa sanottiin kuinka vain ja ainoastaan sen kyseisen bloggaajan yhteistyöpostausten uskotaan olevan rehellisesti kirjoitettuja. Tuli vähän sellanen olo, että ihanko oikeasti ihmiset kuvittelee, että mäkin automaattisesti vain kehun ja hehkutan saatuja tuotteita enkä kirjoita niistä rehellistä mielipidettäni? Siis varmaan pitäisi oikeasti saada testiin vaan sellasia tuotteita, joissa ei oo mitään kehuttavaa ja koko postaus on pelkkää kritiikkiä tuotteelle ja brändille, jotta porukka uskoo sen olevan bloggaajan oikea mielipide. Kehuja ei sais olla lainkaan, sillä se vie samantien uskottavuuden koko postauksesta, kun tuotteesta ei kerran oo maksettu mitään.

  Onneksi itse tiedän, ettei se todellakaan mene noin. Suoraan sanottuna silti vaan ärsyttää joidenkin ihmisten asenne yhteistyöpostauksia kohtaan, kun niin moni ajattelee automaattisesti pelkkää huonoa niistä. Eikä porukka tunnu tajuavan sitäkään, että bloggaaja kirjoittaa usein täysin vapaaehtoisesti saaduista tuotteista ja totta kai tarttuu herkemmin sitten niihin, joista on itse tykännyt. Monet tykkää muutenkin pitää blogissaan sen linjan, että kirjoittaa pääasiassa positiivisia postauksia ja jättää kokonaan pois ne tuotteet, joista ei ole itse pitänyt. Miksi se menisi siis saatujen tuotteiden kohdalla jotenkin toisin?

  Tästä tuli nyt tällanen kilometrikommentti, pahoittelut siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa kun kehitit tän, oli pitkästä aikaa tosi kiinnostava tagi! Ja joo oon täysin samoilla linjoilla sun kanssa, tuohon törmää niin usein. :/ Tosi ikävää, että bloggaajan uskottavuus menee heti kun joku on saatu tai auta armias, jos siitä jonkun lantin saa. Onneksi nykyään alkaa ihmiset pikkuhiljaa heräillä tähän päivään, mutta silti noihin vaan törmää aina tasaisin väliajoin. Mulla on monien muiden tapaan tapana kirjoittaa pääasiassa niistä hyvistä ja toimivista tuotteista, niille "huonoille" teen sitten ihan omat pettymykset -postauksen, jossa käyn läpi useampia kerralla. Niitä vaan tulee niin harvoin :D.

   Poista
 3. Sinä olet yksi ahkerimmista bloggaajista, jonka postausta tiedän odottaa aina heti aamutuimaan, jolloin itse luen muiden blogeja ehkä eniten:)
  Minun mielestä on tosi ikävää, että bloggaajan saamat ilmaiset tuotteet aiheuttavat niin paljon negatiivista ilmapiiriä. En ole koskaan nähnyt saaduissa tuotteissa mitään pahaa, vaan minusta ilmaistuotteet ovat olennainen osa koko kosmetiikkablogimaailmaa ja olennainen osa markkinointia. En usko, että bloggaaja pötkii kovin pitkälle, jollei pidä kiinni uskottavuudestaan. Millään elämän osa-alueella ei niin voi menetellä pidemmän päälle.
  Kuten Lindakin totesi, mieluitenhan sitä kirjoittaa tuotteista, joista tykkää kuin niistä vähemmän kivoista, minkä vuoksi saattaa tuntua, että bloggaaja vaan kehuu tuotteita.
  Kivaa sunnuntaita Mari<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä olet kyllä ihailtavan aktiivinen kommentoija, kiitos kun aina jaksat jättää mukavia viestejä! :) Pitäisi itsekin ottaa oppia ja olla paljon aktiivisempi kommentoija.
   Tuo on kyllä ihan totta, aika nopeasti menee uskottavuus jos lähtee vaan ilmaisen tavaran perässä juoksemaan ja kehumaan tyhjästä. Toki kaikilla eri mieltymykset ja ihotyypit vaikuttaa paljon, että aina ei vaan osu oikeaan vaikka joku muu tykkääkin. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle! :) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...