perjantai 3. kesäkuuta 2016

Pihistä vs. panosta



Meikkiharrastus voi käydä todella helposti kukkaron päälle, trust me, puhun kokemuksella :D. Meikkaamisen ei kuitenkaan aina tarvitse olla kallista, vaan hyviä tuotteita löytää myös edullisesti ja toisaalta kaikki kallis ei ole aina hyvää. Tänään kokosin teille vertailuun muutamia saman kaltaisia tuotteita, joista toinen on aina edullinen vaihtoehto ja toinen taas kalliimpi. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä teille ja vinkatkaa ihmeessä omista löydöistänne kommenttiboksiin!


Aloitetaan meikinpohjustuksella. Hyvä primeri on aika oleellinen osa meikkiä kuin meikkiä. Se luo kauniin pohjan meikkivoiteelle ja pitää meikin paikoillaan pidempään. Tähän vertailuun valitsin sekä ihoa tasoittavan ja huokosia pienentävän primerin, että heleyttä ja kuultoa tuovan primerin. 

Maybelline Baby skin instant pore eraser on loistava markettivaihtoehto pohjustustuotteeksi. Tämä tasoittaa ihoa, jättäen silikonisen sileän pinnan. Peittää myös ihohuokoset tehokkaasti. Hintaa tällä on noin 9€ ja ainakin Citymarketeista on löytynyt. 

Jos haluat panostaa, on Make Up For Ever Step1 smoothing primer saman tapainen. Tämä tasoittaa ihon pintaa vielä hieman paremmin kuin edellinen ja kestää iholla hyvin. Lopputulos näissä molemmissa on kuitenkin hyvin samanlainen. Tälle tulee hintaa MUFEn verkkokaupassa 37,80€.

Heleyttäväksi markettiprimeriksi valitsin L'oréal Lumi magique base valoa heijastavan pohjustusvoiteen. Tämä jättää ihon todella kuulaaksi ja hehkuvaksi, vähän sellainen diskopallomeininki jopa. Toimii loistavasti meikkivoiteen alla tai meikkivoiteeseen sekoitettuna. Tämän hinta Sokoksella on tällä hetkellä 17,90€. 

Kalliimpi vaihtoehto tälle on benefit 'that gal' primer, joka toimii hyvin samalla tavalla iholla. Ainoa ero näissä mun silmissä on väri, tämä on selkeästi vaaleanpunainen kun taas lorkun versio on kirkkaan valkoinen. Iholle häivytettynä lopputulos on kuitenkin molemmissa todella kuulas ja hohtava. Hintaa tälle tulee 29 dollaria benefitin omilla sivuilla.


Lumenen CC -voide on yksi kestosuosikeistani markettivalikoimasta. Tämä jättää iholle kauniin kuulaan pinnan, se peittää hyvin ja pysyy kauniina pitkään. Tuotetta voi myös kerrostaa helposti, jos kaipaa extra peittoa. Tämän hinta on Sokoksella 16,50€ ja se pyörii usein siinä 15-17€ välissä. 

itCosmetics CC+ voide on lähestulkoon identtinen Lumenen siskonsa kanssa. Suurin ero tässä on SPF:ssä, joka itCosmeticsilla on jopa 50. Loistava tuote kesähelteille siis! Tämän hinta Beautylish verkkokaupassa on 38 dollaria.


MUA matte perfect loose powder on hintaansa nähden aivan loistava irtopuuteri. Tämä muuten sopii hyvin myös leipomiseen! Tuote jättää kasvot mattapintaisiksi ja levittyy iholle nätisti. Tämän hinta MUAn sivuilla on 3 puntaa!!!

Too Faced Primed and powerless powder on lähinnä tuota MUAn puuteria. Näissä on hyvin samankaltainen koostumus ja molemmat jättävät ihon tasaiseksi ja semi-mattaiseksi. Tykkään ehkä hitusen enemmän tästä Too facedin versiosta, koska se peittää paremmin ihohuokosia. Tämän hinta on 30 dollaria heidän omilla sivuillaan.


Tarten park ave princess aurinkopuuteri näyttää ja tuntuu silkkisen pehmeältä ja ihanalta. Se on yksi suosikki aurinkopuutereistani, sopivan neutraali sävy käy myös varjostuksiin! Tämän hinta on 27€ tarten omilla sivuilla.

Lumene arctic sun aurinkopuuteri tarjoaa hyvän edullisen vastikkeen tartelle. Tämä on sävyltään hitusen lämpimämpi kuin park ave princess, mutta ei mitenkään liikaa. Tätä voi käyttää sekä varjostuksiin, että aurinkopuuterina. Koostumus tässäkin on pehmeä ja se häivyttyy hyvin kasvoille. Hintaa tälle tulee 12,49€ nyt Anttilan verkkokaupassa, yleensä noin 16€.


Jos haluat pihistää poskipunassa, suosittelen kääntymään Elfin puoleen. Elf baked blush sävyssä peachy cheeky on loistava edullinen kopio NARSin Orgasm poskipunalle. Narsin sävy on pannussa hitusen tummempi, mutta molemmissa on samanlainen persikkainen kuulto ja iholla ne näyttävät lähes identtisiltä. Narsissa on hieman enemmän pigmenttiä. Elfin hinta iHerb.comissa on 3 dollaria ja Narsin hinta HQhair.comissa on 28,45€. 


MAC mineralize skinfinish 'Lightscapade' on kulttiklassikko ja monien suosikki highlighter. Tämä tuo iholle kauniin hehkun ja hohdon olematta silti liikaa. MACin hinta on noin 30€ MAC pisteillä ja Stockmannin verkkokaupassa. 

Hyvä vaihtoehto MACille on Korealainen It's skin Babyface petit highlighter. Koostumus tässä on hyvin samankaltainen ja sävykin on aika lähellä lighscapadea, tämä on hitusen pinkihtävämpi kun lightscapade on lähes valkoinen. Tätä saa tilattua mm. Beautynetkorea verkkokaupasta noin kuuden dollarin hintaan.


Lumene true mystic precise tip eyeliner on paras marketeista löytämäni tussilineri, vaikka tästäkään en rehellisesti niin kovin paljoa pidä. Tämä on kuitenkin ulkonäöllisesti hyvin saman näköinen kuin Kat von D:n tattoo liner.  Molemmissa on terävä tussimainen felt tip kärki, jolla saa aikaan tarkkaa rajausta. Lumene on hieman kuivempi ja näin myös vaikeammin työstettävä kuin Katin versio. Tattoo liner on kaikkien aikojen suosikkini, joten tässä kohtaa suosittelen kyllä panostamaan, jos kaipaat loistavaa eyelineria. Lumenen saa hintaan 12,90€ Anttilasta ja Kat von D maksaa Sephorassa noin 19 dollaria.


Anastasia Beverly Hills brow wiz on myöskin kulttisuosikki ja kaikki puhuu tästä. Eikä suotta, aivan loistava tuote kyseessä! Tämä oli ainoa tuote pitkiin aikoihin, jolla tein kulmani ja olenkin näitä käyttänyt jo muutamia. Tämän hinta on kaupasta riippun noin 19€.

ColourPop brow pencil on kaikin puolin melkein kopio Anastasiasta. Siinä on samanlainen ohut kärki, se on melko kovaa, mutta levittyy kuitenkin nätisti. Mukana on myös toisessa päässä kulmaharja, kuten myös brow wizissä. Tämä on pihistelijälle aivan loistava vaihtoehto, hintaa kun tällä on vain viisi dollaria!


Luomiväripalettien vertailuun valitsin kaikkien tunteman ja rakastaman Urban Decay Naked paletin. Sen aidon ja alkuperäisen neutraalin paletin. Tämä on todella kaiken maineensa veroinen, aivan huippu paletti ja on se vaan niin kauniskin! Jos haluat kauniin ja laadukkaan luomiväripaletin ja olet valmis maksamaan siitä, on tämä ehdottomasti sen arvoinen. Hintaa tällä on Sokoksella 54,90€. 

Hyviä nudepaletteja löytyy onneksi myös muualta edullisemmin, jos haluat pihistää hinnasta mutta et laadusta! Hyvä esimerkki tästä on bhCosmeticsin Carli Bybel paletti, jonka sävymaailma on aika lähellä Nakedin sävyjä. Molemmista löytyy neutraalia ruskeaa ja kultaa ja shamppanjaa. Carlin paletissa plussaa on lisäksi neljä upeaa highlighteria! Tämän hinta on bhCosmeticsin verkkokaupassa noin 12 dollaria.


Lumene wild rose natural lipstick sävy 10 Honey nude on lähes identtinen kopio MACin creme cup huulipunasta. Lumenen puna on asteen verran tummempi, mutta molemmissa on sama sävymaailma ja samantapainen koostumus huulilla. MAC on asteen verran kiiltävämpi kuin Lumene. Lumenen hinta on 9,90€ Sokoksella ja MACin hinta on noin 20€. 


Viimeisenä vielä meikkisienet. Kaikki tietävät jo Beautyblenderin ja se onkin ansaitusti rakastettu ja hypetetty. Sieni kuitenkin maksaa noin 20€ ostopaikasta riippuen ja se on aika paljon sienestä. Jos haluat pihistää, suosittelen hankkimaan Real Techniquesin miracle spongen, joka toimii aivan yhtä hyvin kuin BBkin ja tässä on vielä etuna tuo viistoon leikattu sivu, joka sopii täydellisesti esimerkiksi silmänalusille. Tuplapakkaus RTn sieniä maksaa Sokoksella 14,90€.

Tykkäätkö sinä panostaa vai pihistää?

Love, Mari

7 kommenttia:

  1. Meikkisieniä jokseenkin karsastavana oon kiertänyt ne kaukaa jo pitkään, mutta pikkuhiljaa tuo beauty blender on alkanut kiinnostella. Onko se todella kaiken hypetyksen arvoinen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdellä sanalla sanottuna on :D Mä käytän nykyään BBtä jokaisessa meikissä enkä voi kuvitellakaan enää olevani ilman sitä. Tosin tää RT:n versio on lähes yhtä hyvä ellei täysinkin, joten sillä on kiva alottaa tutustuminen kun on paljon edukkaampi :)

      Poista
  2. Sanotaanko, että panostan kosmetiikassa yleensä enemmän, mietin tähän olisiko mitään sellaista tuotetta missä tietoisesti pihistäisin, mutta en keksinyt yhtäkään. Pihistän sitten vaikka vaatteissa, en esimerkiksi viime vuonna ostanut niitä ollenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paitsi bikinit, mut niitä ei lasketa. :p

      Poista
    2. Mä oon kyllä pääsääntöisesti myös panostaja kosmetiikassa ja markettituotteet jää selkeästi vähemmälle käytölle kun muut high end jutut. :)

      Poista
  3. Jännä miten sulla toimii tuo MUAn irtopuuteri, kun ite nakkasin sen just roskiin kun on ihan kuraa. Levittyy kyllä hyvin, mutta ei pidä kiiltoa poissa edes tuntia. Lumenen irtopuuteri toimii paremmin, mutta hg irtopuuteri on vielä hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas jännää. Tässä sen näkee miten paljon oma ihotyyppi vaikuttaa :) Mä olen enemmän kuiva kun öljynen, niin ei ole koskaan tota kiilto ongelmaa. Toivottavasti löydät vielä sen just sulle sopivan irtopuuterin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...