maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lettileikkejä

Moikka vaan! Moniko teistä on jo käynyt tutustumassa eiliseen postaukseen? Esittelin teille ihanan uutuuskirjan Tyttöjen suloiset letit ja nutturat ja postauksessa on myös käynnissä kyseisen kirjan arvonta. Jos et siis vielä ole tuota postausta nähnyt, klikkaa tästä ja käy ihmeessä osallistumassa arvontaan! Lettikampaukset sopii kesään kuin mansikat ja kermavaahto ja ne sopii kaiken ikäisille. 

Kuten eilisessä postauksessa jo puhuin, tein kirjasta muutaman koekampauksen siskolleni tuossa viikonlopun aikana. Tänään esittelen teille pienet maistiaiset kyseisistä kampauksista. Kirjan ohjeet on tosiaan jaoteltu vaikeusasteen mukaan ja kokeilinkin tehdä ihan niitä kaikista helpoimpia kampauksia ja myös yhden vaikean (joka tosiaan oli vaikea tälläiselle harjaantumattomalle letittäjälle!)Ensimmäinen kokeilemani letti on nimeltään Helmi ja se kuuluu sievien kampauksien osioon, vaikeustaso tässä oli helppo taso 2. Tämä on poninhäntäkampaus ja kirjassa on tähän kolme eri variaatiota, mutta tämä tuplaletti näytti mun silmään kivoimmalta. Sisko huomasikin yhden ihan pätevän miinuksen tässä kirjassa, kun lettejä tehtiin. Kirjan mallit kun eivät ole ohuthiuksisia suomalaislapsia, niin kuvat antavat helposti vääränlaisen kuvan siitä, miltä lopputulos tulee oikeasti näyttämään. Suurin osa sen varmasti ymmärtää jo ennen leikkiin lähtöä, mutta jos ei ole koskaan kampauksia tai lettejä tehnyt, voi tulla yllätyksenä ettei lopputulos olekaan yhtä muhkea kuin kuvassa. Toki aina voi tupeerata hiuksia ja käyttää volyymisuihkeita, jos haluaa lisää rakennetta ja tuuheutta kampaukseen!


Ensimmäinen kampaus aloitettiin harjaamalla hiukset korkealle poninhännälle takaraivolle. Poninhännän korkeutta voi muutella oman mielensä mukaan. Jos haluat, voit myös letittää päälaelle pari ranskalaista lettiä, jolloin kampaukseen saa vielä enemmän ilmettä myös edestäpäin katsottuna. 


Toinen vaihe oli jakaa poninhäntä kahteen yhtäsuureen osaan ja letittää molemmat osiot perusleteiksi. Näitähän voisi hiusten pituudesta ja paksuudesta riippuen letittää enemmänkin, oman maun mukaan! Molemmat pikkuletit kiinnitettiin pienillä kuminauhaponnareilla.


Jos haluaa tähän helppoon kampaukseen vähän jotain ekstraa, voi lettien sekaan pujotella hiuskoristeita oman maun mukaan. Esimerkiksi kaikenlaiset kukat ovat söpöjä näin kesäaikaan, mulla oli esimerkkinä hiustimantteja.


Toinen kampaus oli nimeltään Juuli ja tämä kuuluu kätevien lettien osioon, vaikeustaso tosi helppo taso 1. Mä oon kyllä vähän eri mieltä tuosta, tää oli selkeästi vaikeampi kuin tuo edellinen, mutta silti helppo tehdä. Letin voi jättää pitkäksi kuten kuvassa tai sen voi kiepauttaa niskanutturalle.


Tämä kampaus aloitetaan tekemällä sivujakaus toiselle puolelle päätä. Tämän jälkeen otettiin osio hiuksia korvan yläpuolelta ja letitettiin ranskalaista lettiä alas niskaan ja lopulta peruslettiä pituudet. Sama juttu tehtiin myös pään toiselle puolelle.


Kun molemmat sivut oli letitetty, letitettiin vielä päälaelle jääneet hiukset otsalta alkaen niskaan asti ja loppu taas perusletille. Lopputuloksena oli kolme irrallista lettiä.


Viimeiseksi nämä kolme lettiä letitettiin yhdeksi isoksi perusletiksi ja kiinnitettiin ponnarilla. Tähänkin voi piilotella erilaisia hiuskoristeita tai sen voi tosiaan kiepauttaa niskanutturalle, jolloin kampaus on hieman juhlallisempi.


Viimeisenä ja vaikeimpana kampauksena oli Laura, joka kuuluu mielikuvituksellisiin kampauksiin ja on tasoa 3 eli vaikein mitä kirjasta löytyy. 


Kampaus aloitetaan kampaamalla hiukset kokonaan pään ympärille. Keskeltä päätä otetaan osio hiuksia, joista tehdään nuttura päälaelle. Minä tupeerasin siskon hiukset, jotta nutturasta sai vähän muhkeamman. Seuraavaksi otettiin korvan yläpuolelta osio hiuksia ja alettiin letittää ranskalaista lettiä niskaan päin ja pään ympäri. Tässä oli tärkeää pitää letti kokoajan tiukkana, siinä en itse onnistunut vaan letti jäi hieman löysäksi ja roikkuvaksi.


Niskasta jatkettiin ylöspäin kohti toista korvaa ja ohimoa ja lopulta otsalle. Kun letti oli kiertänyt koko pään ja palasi takaisin lähtöön letitettiin loput hiukset perusletille ja häntä kiinnitettiin pinnillä jonnekin letin sisään. 


Tämä kyseinen letti vaatisi vielä pari harjoituskertaa onnistuakseen täydellisesti, mutta näytti se ihan kivalta tälläisenä sotkuversionakin. :D

Mikä on sun lettibravuuri?

Love, Mari

2 kommenttia:

  1. Mä katsoinkin, että varmasti on kakkonen vaikeampi tehdä kuin ykkönen, koska osioiden ottelut letittäessä ei ole mikään helpoin juttu, esim. itselle sen vuoksi vaikea tehdä, vaikka näyttää tosi kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mun on ainakin tosi vaikea saada niistä siistejä ja tasaisia, aina jää joku kohta lerppumaan löysäksi ja joku osio on paksumpi kuin toinen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...