torstai 14. toukokuuta 2015

Rippijuhlameikki

Heippa! Tänään luvassa toivepostausta, kuten tuossa aiemmin jo lupailinkin. Minulta on pyydelty meikkiä nuorelle rippijuhliin ja vaikka ikää on itselle kertynyt reilusti yli tuon rippikouluiän, päätin tarttua haasteeseen ja luoda nuorelle iholle sopivan, kevyen ja kauniin juhlameikin. Käytin meikissä lähes kokonaan markettimeikkejä tai muuten edullisia tuotteita, joita on mahdollisuus hankkia suht helposti. Kaikki tuotteet voi myös korvata niillä, joita yleensäkin käytät ja osan voi jättää kokonaan poiskin, omasta ihosta riippuen. Tämä on myös blogini ensimmäinen vaihe vaiheelta meikkipostaus, toivottavasti tykkäätte! Sen pidemmittä esipuheitta, mennään itse asiaan;


1. Aloitin pohjustamalla kasvot Dermosilin summer primer spf 20 meikinpohjustusvoiteella. Tämän voi jättää tekemättä halutessaan, mutta etenkin kesäjuhliin ja aurinkoiseksi päiväksi tuote on omiaan suojaamaan ihoa auringon haittavaikutuksilta ja antaa meikille tasaisen pohjan. 

2. Pohjustajan päälle levitin meikkivoiteen. Tälläkertaa käytin Lumenen CC voidetta sävyssä medium, joka sopii mielestäni nuorellekin erittäin hyvin kevyen koostumuksensa ansiosta. Jos ihosi on luonnostaan virheetön ja tasainen, et välttämättä tarvitse meikkivoidetta, mutta hyvinkin ohuella kerroksella tätä saa hyvin peitettyä punaisuutta ja näppyjä. Jos ihosi on rasvoittuva ja kiiltävä, suosittelen esimerkiksi Lumene natural coden mattameikkivoidetta, joka sopii nuorille erityisen hyvin.

3. Peitin tummat silmänaluset Rimmelin peiteaineella, joka oli hieman meikkivoidetta vaaleampi. Käytin samaa tuotetta myös tuomaan valoa kasvoille kuvassa näkyvällä tavalla. Nuorelle tämä vaihe voi olla tarpeeton, mutta peiteaineella voit myös peittää yksittäisiä näppyjä ja ihon virheitä.


4. Kiinnitin peiteaineen Lumene natural coden shine & redness eliminator puuterilla, sillä kiiltoa kontrolloivalla puolella. Puuteroin tällä myös koko kasvot, molempia sävyjä sekoittaen, jotta loputkin  kasvojen punoituksesta ja kiillosta tasoittuisi. Nuorelle tämä riittää mainiosti kasvojen puuteroinniksi, itse laitoin vielä hieman tavallista kivipuuteria kiinnittämään meikin paikoilleen.

5. Toin kasvoille väriä ja auringon hehkua Lumenen arctic sun aurinkopuuterilla, sävy päivän hehku. En lähtenyt varjostamaan kasvoja, toin vain hieman väriä poskipäille ja ohimoille sekä nenänvarteen.
Poskipunaksi valikoitui hyvin heleä arganöljyä sisältävä poskipuna, jota tuputtelin poskipäille tuomaan meikkiin nuorekasta ilmettä ja luonnollista sävyä kasvoille.

6. Lopuksi laitoin vielä poskipäille korostuspuuteria tuomaan kaunista hehkua kasvoille. Tämäkään ei ole pakollista, mutta mielestäni kaunis korostus poskipäillä näyttää todella kauniilta.


7. Silmämeikin aloitin pohjustamalla luomet NYXin valkoisella pohjustusaineella. Suosittelen pohjustamaan luomet, sillä se pitää luomivärit paikoillaan koko päivän myös rasvoittuvilla luomilla ja silmämeikki pysyy näin kauniina pitkään. Jos et omista silmämeikin pohjustusainetta voit aivan hyvin käyttää myös tavallista peiteainetta.

8. Täytin nopeasti myös kulmakarvat, voit tehdä sen millä tahansa kulmatuotteella, jota yleensäkin käytät!


9. Kiinnitin pohjustajan vaalealla mattaluomivärillä ja aloin häivyttää luomivakoon mattaa lilahtavan ruskeaa luomiväriä. Tämä sävy toimi meikissä häivytyssävynä, jätin sen siis ainoastaan luomivakoon ja häivytin ylöspäin sekä hieman ulkonurkkaan, jätin liikkuvan luomen vielä tyhjäksi.


10. Liikkuvalle luomelle painelin shimmeristä vaaleaa lilaa luomiväriä aivan sisänurkasta ulkonurkkaan ja häivytin sen luomivaossa olevaan luomiväriin, jotta ei jäisi mitään teräviä rajoja ja sävyt sulautuivat yhteen kauniisti.


11. Tummensin ulkonurkkaa shimmerisellä tummalla violetilla luomivärillä ja hyvin pienellä määrällä tummanruskeaa. Häivyttelin ja lisäilin värejä kunnes sain tummuuden, jonka halusin. Muista häivytellä myös tuohon vaaleaan lilaan, jotta värit sekoittuvat toisiinsa tasaisesti.


12.  Tein yläluomelle hyvin sumuisen ja ohuen rajauksen mustalla luomivärillä, aivan ripsien tyveen. Levitin ripsiväriä sekä ylä-, että alaripsiin. Silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle levitin shimmeristä vaaleaa luomiväriä kirkastamaan katsetta.


13. Alaluomelle häivytin samoja luomivärejä kuin yläluomellekin, vaaleaa sisänurkkaan ja tummaa ulkonurkkaan. Yhdistin ylä- ja alaluomen ulkonurkasta toisiinsa. Alavesirajalle nudea kajaalia, joka myös kirkastaa ja avaa katsetta ja saa silmät näyttämään suuremmilta.




14. Lopuksi vielä huulille kevyt kerros Baby lips Pink punchia, joka on mielestäni täydellinen kevyt pinkki sävy huulille, ei liian intensiivinen nuorelle, mutta tuo kuitenkin kivasti sävyä ja kiiltoa samalla hoitaen huulia. 





Meikissä käytetyt tuotteet:






Toivottavasti piditte tästä hieman erilaisesta meikkipostauksesta ja toivottavasti tästä oli myös jotain apua! Laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin mitä piditte ja haluatteko mahdollisesti jatkossakin nähdä tällaisia vaihe vaiheelta meikkipostauksia.

Love, M

3 kommenttia:

 1. Oi jee kiitti paljon vinkeistä! Tästä oli paljon apua:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli hyötyä, olihan tätä kiva tehdäkin! :)

   Poista
 2. Tästä oli varmasti monelle hyötyä ja ideoita! :)

  Lea - Kuviakin kiinnostaa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...