perjantai 20. heinäkuuta 2018

Näin valehtelen netissä ja somessa

Tervehdys! Blogeissa on kiertänyt jo jonkin aikaa tälläinen "näin valehtelen somessa" -haaste, johon sain minäkin haasteen Blinger Shimmer -blogilta. Tätä on ollut tosi hauska seurata, joten tottakai lähdin itsekin mukaan! Mä olen vähän jälkijunassa tämän kanssa, mutta toivottavasti jaksatte näitä vielä :D. Haasteen tarkoituksena on siis vastata bloggaajia koskeviin enakkoluuloihin ja väittämiin. Katsotaanpa kuinka paljon minä valehtelen.

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa. 

Tavallaan joo ja tavallaan ei. En valitse lounaspaikkaa tai hotellia sen kuvattavuuden perusteella, mutta kyllä usein kun johonkin menen niin räpsin kuvia kivoista jutuista.


Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 

Kosmetiikkablogin näkökulmasta tuo sisustusjuttu ei pidä paikkaansa. Mä kyllä ostan paljon sisustuselementtejä, joita sitten tarvittaessa käytän kuvausrekvisiittana, mutta kotona se ei näy :D. Meikkikuvissa harvoin näkyy paljon vaatetta, mutta kyllä mä aina vähän mietin mikä paita on päällä, ettei ihan täysin riitele meikin kanssa. 

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

Hmm, aika pitkälti totta. Jaan Instassa paljon meikkikuvia sekä kuvina, että stooreissa ja jos mulla ei meikkiä ole, niin todennäköisesti kasvoilta löytyy joku naamio tms. Täysin paljasta naamaa nähdään hyvin harvoin.


Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni. 

Tätä väittämää mä en ihan ymmärrä? En koe blogiani "brändinä", mutta kosmetiikkablogina täältä löytyy kosmetiikkaan liittyviä juttuja tottakai. Käyn myös teemaan sopivissa tapahtumissa yms, aina kun mahdollista.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

Nykymaailmassa lähes jokainen varmasti jollain tavalla käsittelee kuviaan, myös minä. Pääasiassa säädän kuvissa valotusta, värejä yms. En siis ns. photoshoppaa kaksoisleukaa pois tai muuta vastaavaa :D.


Silottelen elämääni somessa. 

Tavallaan. Somessa näytän vain niitä asioita, joita haluan ja hyvin pitkälti kosmetiikkapainotteisesti, joten mun henkilökohtaisesta elämästä ei somen kautta saa paljoa irti.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni. 

Mä en ole vielä lähtenyt mukaan maksettuihin yhteistöihin, en koe niitä mun juttuina. Tuotteita saan silloin tällöin ja niistä kirjoitan jos ne mun mielestä sen kirjoituksen ansaitsee. En siis kadu mitään "yhteistöitä" :).


Bloggaajien elämä on glamourista.

Varmasti joidenkin on, mutta sekin on vain pintaraapaisu bloggaajien elämään. Mun elämästä on glamour kaukana, täällä sitä oleillaan pitkälti kotona ja töissä.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina. 

Kyllä ja ei. Pyrin aina elämään hetkessä ja nauttimaan siitä mitä teen, mutta jossain takaraivossa on aina myös ajatus, että nyt tästä tulee hyvä kuva ja tän haluan ikuistaa stooriin.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin. 

En ollut koskaan kuullutkaan Jodelista ennen tätä haastetta eikä vieläkään tee mieli selvittää mistä on kyse. Joten ei, en seuraa. Googlella katson joskus löytyykö joku tietty postaus jollain hakusanoilla, omaa nimeäni olen googlannut ehkä joskus pari vuotta sitten.Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.

Joo EI. Se, että ihminen on vapaaehtoisesti esillä ja tuottaa sisältöä muille, ei anna kenellekään oikeutta käyttäytyä huonosti ja levittää juoruja. Kyllä meillä kaikilla on vastuu omasta käytöksestä ja välillä tekee tosi pahaa lukea somessa kaikkia hirveitä kommentteja mitä aikuiset ihmiset toisille jättävät. Sanoisitteko ne päin naamaa?

Bloggaaminen on helppoa kuin heinänteko ja lisäksi bloggaajat saavat hirveät määrät tavaraa (ellei peräti rahaakin) tästä turhakkeesta.

Bloggaaminen vaatii paljon aikaa, taustatyötä ja innostusta. Se ei todellakaan ole helppoa ja saadakseen näkyvyyttä ja niitä tavaroita on ensin tehtävä töitä ihan hulluna. Kosmetiikkabloggaajan näkökulmasta ensin tuotetta testataan pitkän aikaa, sitten siitä kirjoitetaan postaus, johon hyvin voi mennä parikin tuntia postauksen tyylistä riippuen. Kuvat pitää myös ottaa ja käsitellä sopiviksi. Mä arvostan suuresti kaikkia, jotka jaksavat ja ehtivät ylläpitää hyvälaatuista tasaisesti päivittyvää blogia, koska se ei todellakaan ole helppoa. Joku joku siitä saa pienen palkan niin hyvä vaan!Bloggaajat linkkaavat postauksiin tuotteita vaan, koska ovat rahan perässä. Tienaavat rahaa jo pelkillä klikkauksilla!

Tää on mun mielestä jotenkin surullinen ajatus, että ei voida linkkailla bloggaajan laittamia linkkejä, ettei se vaan saa siitä mitään hyötyä. Toki affiliate linkit on tosi yleisiä ja itsekin niitä käytän joskus harvoin, mutta aina kun postaukseen linkin laitan, on sen tarkoitus helpottaa lukijaa ja olla hyödyksi. P.S. klikkauksilla ei kukaan tienaa ;)Haaste:
× Kerro, keneltä sait haasteen.
× Vastaa väittämiin.
× Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.


Miten te valehtelette somessa? ;)

Love, Mari

6 kommenttia:

 1. Kiva kun nappasit tämän itsellesi vastailtavaksi :)

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä niin jännä, että niitä affilinkkejä varotaan klikkaamasta ja yritetään kaikin keinoin välttää sitä, että bloggaaja tienaisi senttiäkään rahaa postauksillaan :D Mä en itse enää edes käytä affilinkkejä blogissani, kun en yksinkertaisesti tällä hetkellä jaksa, mutta en mä silti ymmärrä miksi ne on monille niin kamala asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis on, mä en vaan ymmärrä :DD. Mä käytän kanssa tosi vähän affilinkkejä, ei vaan jaksa nähdä vaivaa, mutta kyllä mielelläni klikkailen toisille euron tai pari jos saan postauksesta vinkin johonkin kiinnostavaan :D

   Poista
 3. Olipas hauska haaste! :) Varmaan joka ikinen harrastus saa kritiikkiä joltain muulta, on kyse sitten bloggaamisesta, urheilusta, taiteesta, pelaamisesta tai mistä vaan. Ei ole varmaan mitään ajanvietettä, joka ei jossain toisessa ihmisessä aiheuttaisi pahaa mieltä :D Itse nyt en enää bloggaa, mutta kosmetiikka on mulle rakas harrastus ja päivittäinen osa elämääni ja jaan ajatuksiani siitä videoilla. Moni varmasti pitää mua ihan tyhjäpää bimbona harrastukseni perusteella, mutta siinähän pitää :D

  Toi on mielenkiintoinen ajatus, että bloggaajat tienaavat kauhean määrän rahaa blogillaan. Varmaan aika harvinaista Suomessa, että blogilla pystyy itsensä täysin elättämään. Ja mitä itten, jos blogilla tienaakin? Miten bloggaaja on alempiarvoisempi "ammatti", kuin vaikka kosmetiikka- tai muotilehden toimittaja? Samoista asioista molemmat kuitenkin kirjoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää oli kyllä hauska tehdä :D. Mä en oikein ymmärrä sitä kritiikin pointtia, eihän kenenkään harrastus ole toiselta pois. Ihmisillä tuntuu olevan joku jännä tarve päästä pahoittamaan mieltään tyhjästä. Onneksi ei sentään kaikilla :D. Ja meitä kosmebimbojakin on niin paljon, että vaikka muut ei ymmärtäisikään, ymmärretään me toisiamme :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...