tiistai 10. huhtikuuta 2018

Tarte tartelette toasted vs. Urban Decay Naked heat

Tervehdys! Lämpimät luomivärit ovat olleet pinnalla jo hyvän tovin, lähes jokaiselta brändiltä löytyy nyt oma palettinsa täynnä toinen toistaan upeampia lämpimiä ruskeita ja punertavia sävyjä. Mä rakastan näitä sävyjä ihan yli kaiken ja tottakai mun kokoelmaan tälläisiä paletteja on kertynytkin. Tänään me päästään vertailemaan kahta "uudehkoa" ja hyvin samankaltaista palettia keskenään. Kumpi vie lopulta voiton? Varsinainen dupe postaus tämä ei ole, sillä molemmat vertailtavat paletit on lähes samoissa hinnoissa, toinen hieman helpommin saatavilla kuin toinen.


Vertailun kohteena on tietenkin ne ultimaattisen kilpasiskon, eli tarten tartelette toasted ja Urban Decayn Naked heat -paletit. Naked heat julkaistiin viime syksynä/loppu kesästä ja pakkohan mun oli tämä hankkia. Sävyt kutsui mua kovaan ääneen ja tämä onkin mun lemppari kaikista nakupaleteista. Myös tarte teki saman tempun ja julkaisi uuden tartelette paletin kahden edellisen seuraajaksi. Toasted on täynnä herkullisen lämpimiä sävyjä ja tutulla tartelette laadulla. Pikaisella vilkaisulla voisi sanoa, että nämä kaksi palettia muistuttavat toisiaan todella paljon. Eroavaisuuksia toki löytyy, mutta yleisilme on näissä hyvin samanlainen. Molemmissa paleteissa on 12 sävyä, joista osa on hyvinkin lähellä toisiaan. Heat paletista löytyy enemmän violettiin taittavia sävyjä ja Toasted paletista taas pronssisia ja ruskeita.


Tarten tartelette paleteissa on mun mielestä yksi parhaimmista luomivärikoostumuksista. Alkuperäinen tartelette oli täysin mattapaletti, sen jälkeen julkaistiin in bloom, jossa oli sekä matta, että shimmersävyjä  ja nyt viimeisenä tämä toasted, joka on myös sekoitus mattaa ja shimmeriä. Sävyt ovat pehmeitä, kermaisia, pigmenttisiä ja hyvin häivyttyviä. Sekä matta, että shimmersävyt toimivat luomilla erinomaisesti. Tässä toasted paletissa on muutama sellainen sävy, joka ei käyttäydy ihan yhtä hyvin kuin muut, mutta kaikki on kuitenkin toimivia etenkin hyvin pohjustettuna.


Naked Heat -paletti jatkaa Urban Decayn voittoisaa tietä, nämä kulttipaletit ovat aina kaikkien huulilla. Alkuperäiset Naked paletit, eli Naked 1-3 on niitä klassikkoja, jokainen meikkaaja tietää mistä puhutaan jos puhutaan nakupaletista. Neljäntenä nakuperheeseen ilmestyi viileä Naked Smoky -paletti ja nyt uusimpana tulokkaana Naked Heat, joka on Smokyn täysi vastakohta. Tämä herätti tunteita puolesta ja vastaan heti ilmestyttyään, monet olivat pettyneitä koostumukseen, monet rakastivat tätä yhtä lujasti kuin aiempiakin paletteja. Mun mielestä tämä on hyvin samaa laatua kuin aiemmat paletit, sävyt ovat pigmenttisiä, ehkä hieman kovia ja puuterimaisia. Ne käyttäytyvät meikissä hyvin, mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa näiden koostumuksen kanssa. Tässäkin paletissa on pari sävyä, jotka eivät ole ihan yhtä pigmenttisiä kuin muut.Swatchailin teille muutamia palettien sävyjä rinnakkain, niin pääsette näkemään sitä samankaltaisuutta. Kuvissa aina vasemmanpuoleinen sävy on toasted paletista ja oikeanpuoleinen sävy Heat -paletista. Kaikki swatchit on tehty puhtaalle kädelle ilman pohjustajaa. 

No kumpi sitten vei voiton? Tosi vaikea sanoa, molemmat paletit on omalla tavallaan todella hyviä ja laadultaan kelpoja. Tarten tartelette toasted paletti taitaa kuitenkin olla näistä se mun suosikkini, koska rakastan paletin pehmeyttä ja helppoutta, myös sävyt on ehkä hitusen enemmän mun mieleeni. 

Kumpi paletti oli sun mielestä parempi? :)

Love, Mari

10 kommenttia:

 1. Itseltäni ei löydy näistä kumpaistakaan vaikka UD:n paletin hankintaa olenkin muutamaan kertaan ehtinyt harkita.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat tosi kivoja paletteja, jos sävymaailma yhtään innostaa :)

   Poista
 2. Varmaan pakko ostaa toi Tarte ihanat lämpimät suklaiset sävyt, huutaa mun nimeä. :D Toki Naked Heat on myös nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, se on aivan ihana paletti kaikin puolin, sellainen, joka kuuluu jokaisen kokoelmaan mun mielestä :)

   Poista
 3. Kumpaakaan ei multa itseltäni löydy, mutta Tarten paletti on himotellut jo hetken!

  inkanitta.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kaunis ja monipuolinen paletti, käy hyvin arkeen ja juhlaan :)

   Poista
 4. Enpä omista kumpaakaan, Tartessa ovat kauniimmat sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä kallistun myös hitusen tarten puoleen, siinä on kaikki kohdillaan :)

   Poista
 5. Mulla ei löydy tuota tarten palettia, mutta oon ihan rakastunut Heatiin vieläkin! Koostumukseltaan se on tosiaan normaalia Naked -laatua ja ihan mielenkiinnosta kyllä tahtoisin päästä kokeilemaan noita Tarten paletteja. Silloin ostaisin ehkä kuitenkin erilaisella sävymaailmalla varustetun.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelinkin, että sä ainakin kehuit tuota Heat palettia silloin syksyllä :) Kiva kuulla, että se jaksaa ilahduttaa vieläkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...