tiistai 24. joulukuuta 2019

Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 24Rauhallista joulua jokaiselle! Kauneusbloggaajien joulukalenteri huipentuu tänään jouluaattona viimeiseen luukkuun, joka aukeaa perinteiseen tapaan jokaisessa mukana olleessa blogissa. Jos siis kaipaat hieman ajanvietettä pukkia ja laatikoita odotellessa, käy ihmeessä virittäytymässä joulutunnelmaan lukemalla vaikka kaikki 23 jouluista postausta. 

Tälle vuodelle otettiin jouluaaton luukkuun uusi teema; joulu kotikaupungissani. Aihe oli omasta mielestäni ihan mahtava, sillä joulua perinteisesti vain Turussa viettäneenä, on kiva päästä kurkkimaan mitä erikoisuuksia muista kaupungeista löytyy. 

Tähän jouluaaton postaukseen kokoan omia suosikkejani joulusta Suomen joulukaupungissa Turussa, jossa joulun vietto alkoi jo hyvissä ajoin marraskuun puolella. 


Minulle joulu lähtee käyntiin Myllyn perinteisestä joulunavauksesta, joka tänä vuonna järjestettiin 17.11. Mylly on kauppakeskus, joka virallisesti sijaitsee Raision puolella, mutta näin turkulaisen näkökulmasta sehän on ihan melkein sama asia. Myllyn joulunavauksessa pääsee virittäytymään joulutunnelmaan joulupuuron, askartelujen, joulupukin ja erilaisten esitysten kanssa. Ilta huipentuu ilotulitukseen, joka on ihastuttanut paikkakuntalaisia jo vuosien ajan.

Seuraava selkeä joulun merkki onkin vanhan suurtorin joulumarkkinat, jotka järjestetään neljänä viikonloppuna ennen joulua. Joulumarkkinoilla pääsee ihanaan vanhanaikaiseen joulutunnelmaan ihastelemalla käsitöitä ja nauttimalla jouluisia herkkuja pimeässä talvisessa illassa jouluvalojen loisteessa. Markkinoilta löytyy myös ihania lahjaideoita pukinkonttiin!
Turun satumainen joulunavaus järjestettiin 30.11 ja se oli se "the day", eli siitä lähti Turun joulu virallisesti käyntiin. Tapahtuma alkaa Tuomiokirkon kuusen valojen sytytyksellä, josta esitysten ja ohjelmien jälkeen lähti jouluparaati kohti kävelykatua. Kävelykadun jouluvalot syttyvät huipentaen tapahtuman ja koko keskustan alue on täynnä jouluista ohjelmaa koko perheelle. 

Koko joulukuun ajan Turussa on paljon jouluisia tapahtumia, pääasiassa lapsiperheille, mutta toki myös aikuisille. Ohjelmassa oli mm. paljon joulukonsertteja ja Lucian päivänä tottakai Lucia kulkue. Yksi jokavuotinen hitti on ollut Stockmann tavaratalon jouluinen näyteikkuna, jonka äärellä viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Joulutori on myös ollut suosittu joka vuosi, mutta kauppatorin remontin vuoksi alue on tänä vuonna ollut tavallista suppeampi.


Jouluaatto huipentuu joulurauhan julistukseen, joka on jo 700 vuotta vanha perinne. Yksi kaupunkimme suurin ylpeydenaihe. Joulurauha julistetaan joka vuosi vanhalla suurtorilla Brinkkalan talon parvekkeelta ja sitä kerääntyy kuulemaan livenä valtava määrä ihmisiä. Joulurauhanjulistus näkyy myös televisiosta ja internetistä ympäri maailman ja se onkin iso osa monien suomalaisten jouluperinnettä.


Huomenna, jos Jumala suo,
on meidän Herramme ja Vapahtajamme armorikas syntymäjuhla;
ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään,
sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulujuhlaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla käytöksellä häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka laki ja asetukset kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.
Lopuksi toivotetaan kaupungin kaikille asukkaille riemullista joulujuhlaa.


Kaikki kalenterissa mukana olleet blogit:


Luukku 1: Gingerbiscuit
Luukku 2: Glitteri Addikti
Luukku 3: Charming Nails
Luukku 4: Laura Loukola
Luukku 5: Beauty By Ida M
Luukku 6: Meikkiholisti (minä)
Luukku 7: Blinger shimmer
Luukku 8: Keyword: Love
Luukku 9: Virve Fredman
Luukku 10: miten niin liikaa?
Luukku 11: Strokes of color
Luukku 12: Paletilla
Luukku 13: Dioriina
Luukku 14: Viilankantolupa
Luukku 15: Glitz & Glam
Luukku 16: Rouva Kameleontti
Luukku 17: Nena Sofia's
Luukku 18: Maria Glow
Luukku 19: Miss Aria
Luukku 20: Hannamaria
Luukku 21: Purkkisirkus
Luukku 22: Huulipunamania
Luukku 23: Kerroksia
Luukku 24: Yhteinen luukku


Iloista joulunaikaa!
Love, Mari

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...