perjantai 7. kesäkuuta 2019

Zakynthos

Oikein ihanaa perjantaita kaikille! Palattiin miehen kanssa tiistaina Kreikan lomalta ja tänään ajattelin, että voitaisiin vähän fiilistellä yhdessä upeita maisemia ja lomatunnelmia. Vietimme viikon Zakynthoksen saarella, joka on siis aivan manner Kreikan tuntumassa. Vierailimme myös Zakynthoksen naapurisaarella Kefaloniassa. 

Varasimme matkan Apollomatkoilta ja heidän puoleltaan kaikki sujui oikein mallikkaasti. Lentokenttäkuljetus odotti kentällä ja oppaat olivat tarvittaessa tavattavissa hotellilla tai puhelimen välityksellä. Kävimme kahdella järjestetyllä retkellä ja molemmat olivat erittäin onnistuneita ja antoisia.


Yleensä matkoillamme olemme tykänneet majoittua suuriin kaupunkeihin, missä on paljon nähtävää ja tehtävää. Tämä matka oli poikkeus ja varasimme hotellin täysin keskeltä maaseudun rauhaa. 

Hotelli Cavo Orient rakennettiin vasta viime kesänä, eli kyseessä on täysin uusi rakennus. Hotelli sijaitsee meren rannalla ja varasimme itsellemme huoneen meren puolelta, jaetulla uima-altaalla. Tämä oli ensimmäinen kerta kun huoneestamme oli pääsy suoraan uimaan ja voin sanoa, että kyllä kannatti! 

Me olimme erittäin tyytyväisiä Cavo Orient hotelliin. Ruoka oli maistuvaa (täysihoito), paikat siistejä ja henkilökunta ystävällistä. Viimeisenä päivänämme hotellin rannalle rakennettiin laituria, mikä helpottaa varmasti uimista kivisellä rannalla. Muutenkin hotellia päivitetään ja kehitetään vielä tänäkin kesänä, loman aikana tuli mm. paljon uusia aktiviteetteja lapsille.


Zakynthos on todella kaunis saari, mutta historiaa siellä ei juurikaan pääse näkemään, toisin kuin useissa muissa Kreikan saarissa. Zakynthoksella oli 50-luvulla iso maanjäristys, joka tuhosi kaikki historialliset nähtävyydet ja kaupungit kokonaisuudessaan. Sen jälkeen koko saari on jouduttu rakentamaan uudestaan.

Kävimme Apollomatkojen järjestämällä retkellä, jossa kierrettiin saarta, nähtävyyksiä ja kuultiin paljon saaren historiasta. Retken oppaana oli paikallinen opas, joka osasi kertoa saaresta todella mielenkiintoisesti. 


Yksi retkemme pysähdyspaikoista oli tämä upea kieleke keskellä vuoristoa. Ylhäällä oli upea ravintola, josta näkymän alas ja merelle oli henkeäsalpaavat. En vaan ikinä pääse yli siitä, miten upealta tuo kirkas turkoosi meri näyttää. Viivyimme ravintolassa tovin, jotta ehdimme nauttia paikallisista herkuista ja kahvista.Retken aikana vierailimme myös mm. oliiviöljytehtaalla ja vanhassa luostarissa, joka kumma kyllä oli osittain säilynyt maanjäristyksiltä. Retkemme päättyi pieneen kylään maaseudulla, jossa vierailimme vielä matkamuistomyymälässä ja saimme maistella ihania pähkinä- ja hunajaherkkuja.


Toinen retkemme suuntasi naapurisaarelle Kefaloniaan, joka ihastutti upeilla maisemilla, mielenkiintoisilla nähtävyyksillä ja siisteydellään. Zakynthoksella on aika iso roskaongelma ja roskia on tienposkissa paljonkin. Kefaloniassa oli täysin siistiä ja saari näytti hyvin hoidetulta. 

Vierailimme Melissani järvellä, joka oli todella mielenkiintoinen paikka. Järvi kun sijaitsee maan alla olevassa luolassa. Noin 5000 vuotta sitten luolan katto oli sortunut ja paljasti upean kirkkaan järven, joka nyt on yksi suurimmista turistinähtävyyksistä. Sortuneen katon ansiosta luolaan tulee valoa, joka mahdollistaa kaikki upeat värit luolassa. 

Järvelle mennään soutelemaan pienillä veneillä, joita soutaa paikallinen opas, joka kertoo samalla luolan historiasta. Usein he saattavat myös esittää turisteille pienen laulun, kuten me saimme nauttia "o sole miosta".


Pysähdyimme matkalla myös upealle näköalapaikalle, josta näki kauniin Myrtos rannan ja huikeat näkymät merelle. Jos aikaa olisi ollut, olisin käynyt pulahtamassa tuolla kutsuvan turkoosissa meressä. Kefalonia ihastutti kaikin puolin ja toivonkin pääseväni sinne joskus lomailemaan kunnolla. Suoria matkoja Kefaloniaan ei tehdä Suomesta, mutta omatoimireissaajat pääsevät sinne melko helposti.Oletko sinä käynyt Zakynthoksella tai muilla Kreikan saarilla?

Love, Mari

12 kommenttia:

 1. Mulla on Kreikka ihan kokonaan vielä näkemättä, mutta voi kuinka kaunis tämä Zakynthosin saari onkaan! Ei olis ollenkaan hassumpi vaihtoehto tulevaisuuden lomalle :) Oli varmasti rentouttava ja mielenkiintoinen loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä suosittelen lämpimästi Kreikan saaria ylipäätään, on todella upeita paikkoja :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Itse en ole vuosiin Kreikassa käynyt. Lapsena kävin Rhodoksella ja Kosilla. Opiskeluaikoina olin 3kk vaihdossa Kreetalla. Silloin kävin myös Santorinilla.
  Matkakuumehan tässä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Santorini on mulla vielä näkemättä ja siitä oon haaveillut jo pitkään :)

   Poista
 3. Tuo veden väri on kyllä ihan huikea! Ja näyttää erityisen kauniilta noita rosoisia kallioita vasten. Kuulostaa että teillä on ollut ihana reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastelen sitä joka kerta kun käydään Kreikassa, miten meri voikaan olla niin kaunis :).

   Poista
 4. Kreikassa useamman kerran käyneenä tää saari onkin vielä näkemättä! Vaikuttaa käymisen arvoiselta kohteelta :-)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttavia kuvia. Itse en ole vuosiin Kreikassa käynyt. Ehkäpä tulevaisuudessa lähdemme sinne joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihastuin Kreikkaan ensi visiitillä 2016 ja nyt olikin jo neljäs kerta putkeen :)

   Poista
 6. Todella kivan näköinen paikka tuo saari, pitääpä itsekin pohtia, jos lähtisi tuonne ensi kerralla vaimon kanssa. Oltiin juuri viimeksi pakettimatkalla ja huomattiin, että tuo lentokenttäkuljetus kannattaa ottaa, sillä ei niillä paikallisilla busseilla se sen kummoisempaa ole. Tosi kiva idea tuo veneajelu juttu, pitääpä ehdottomasti ehdottaa sitä vaimolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi Zakynthosta matkakohteena, vaikka historiaa ei saarella juuri olekaan 50-luvun maanjäristysten vuoksi. Paljon silti nähtävää ja koettavaa. Lentokenttäkuljetus helpottaa matkantekoa hurjasti, ei tarvitse itse stressata siirtymisistä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...