lauantai 28. maaliskuuta 2015

How to: Cream contour

Tämä postaus on ollut tulossa jo melko pitkän aikaa. Tämä on siis täysin eri tyyppinen meikkipostaus mitä yleensä teen, sillä tällä kertaa kuvat on otettu vaihe vaiheelta ja postauksessa en esittele päivän meikkiä tms. Tänään halusin jakaa teille omat vinkkini voidemaisilla tuotteilla kasvojen varjostamiseen ja korostamiseen; näin minä sen teen. Tähänkin on tietysti tapoja yhtä monia kun on meikkaajiakin, toiset eivät käytä voidemaisia tuotteita lainkaan kun taas toiset vannovat niiden nimeen. Minä käytän sekä voidemaisia, että puutereita. Voidemaisilla tuotteilla lopputulos on yleensä intensiivisempi, joten ihan arkikäyttöön ne eivät ainakaan itselläni sovi, mutta juhlameikkiin tai muuhun tilaisuuteen aivan loistavia.


Ensimmäinen vaihe on tietysti kasvojen pohjustus. Pääsääntönä kannattaa muistaa, että voidemaiset ja nestemäiset tuotteet tulevan aina puuterimaisten tuotteiden alle, niin myös tässäkin. Aloitin meikin pohjustamalla kasvot L'orealin Lumi Magique -primerilla jonka päälle levitin kostealla beautyblenderillä Makeup storen meikkivoiteen. Meikkivoiteen jälkeen peitin tummat silmänaluset Narsin peiteaineella.


 Kun pohjameikki on tehty, aloitin kasvojen varjostuksen. Itselläni oli käytössä Smashboxin contour stick trio ja tässä nimenomaan se contour sävy. Varjostuksella on tarkoitus häivyttää kasvojen niitä alueita, jotka eivät välttämättä ole niin imartelevia, siispä jokaisen täytyy hakea ne omat varjostus ja korostuskohdat itselleen oman kasvonmuodon ja piirteiden mukaan. Esimerkiksi kulmikkaita kasvoja ei varjosteta samalla tapaa kuin pyöreitä tai sydämenmuotoisia. 

Itse varjostan siis poskiluun alta, johon teen tuollaisen kuvassa näkyvän kolmion. Otsani ei välttämättä kaipaa aina varjostusta, mutta yleensä tykkään hiusrajaa ja noita kulmia vähän varjostaa, joten levitin tuotetta hieman sinnekin. Varjostan aina myös nenänvarren molemmilta puolin sekä leuan alta kaksoisleukaa piiloon.

Kun olet levittänyt tuotetta haluamiisi kohtiin alkaa se työläin osuus, eli häivyttäminen. Itse käytän häivyttämiseen real teqhniquesin stippling brushia ja beauty blenderiä, nenänvarteen pientä häivytyssivellintä. Häivytykseen kannattaa käyttää aikaa, ettei jää niitä rumia rajoja tai epätasaisuuksia. Pyörivin, edestakaisin liikkein saa parhaan lopputuloksen.


Kun olen tyytyväinen varjostuksiin on aika siirtyä korostamaan kasvojen parhaita puolia, eli niitä joihin haluat huomion kiinnittyvän kasvoissasi. Käytän tässä saman sarjan bronzer ja highlight -kyniä. Bronzer sävyä laitan ainoastaan poskipäille, varjostuksen yläpuolelle tuomaan lämpöä kasvoille, tätä voi siis käyttää aurinkopuuterin tavoin.  Korostusvärillä teen otsan keskiosaan kolmion, joka jatkuu alas nenänvartta pitkin. Korostan myös amorinkaarta ja leukaa, sekä poskipäitä. Näiden häivyttämiseen käytän samoja välineitä kuin varjostukseen. 


Aivan lopuksi puuteroin vielä kasvot. Tarvittaessa kiinnitän varjostukset puuterimaisella varjostusvärillä. Levitän poskipunan ja korostan vielä poskipäitä korostuspuuterilla ja pohjameikki on valmis.


Oletko sinä käyttänyt voidemaisia korostus/varjostusvärejä? Kerro kokemuksistasi kommenttiboksiin! :)

Love, M

4 kommenttia:

 1. En oo koskaa kayttan ja sen takii oli mielenkiinto tulla tulee taa. Kiitos tasta!

  VastaaPoista
 2. Mä olen käyttänyt enimmäkseen vaan korostukseen vaaleita peitevoiteita, oikeastaan juuri samoille alueille kun sun kuvissa, mutta tummempia varjostusvärejä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan. Kiva postaus ja hyvät, havainnollistavat kuvat :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peiteaineilla saa myös korostettua hyvin kunhan valitsee hieman meikkivoidetta vaaleamman sävyn, käytän itse myös niitä korostukseen arkimeikeissä tai muissa kevyemmissä :). Jos kasvojen varjostaminen on vierasta, kannattaa aloittaa esimerkiksi hieman omaa ihonsävyä tummemmalla aurinkopuuterilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...